El Hol kampında cinayet: IŞİD'liler bir kadını öldürdü

El Hol kampında cinayet: IŞİD'liler bir kadını öldürdü
Suriye'nin kuzeydoğusunda SDG'nin kontrolünde bulunan bir kampta, IŞİD militanları 'işbirlikçilikle' suçladıkları bir kadını öldürdü. Kadının kocasının da geçen hafta boğazı kesilerek öldürüldüğü belirtildi.

Suriye'nin kuzeyinde IŞİD militanları ile ailelerinin tutulduğu, yaklaşık 56 bin kişilik nüfusu nedeniyle 'saatli bomba' olarak nitelenen El Hol kampında, bir kadının öldürüldüğü belirtildi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin aktardığına göre, IŞİD mensupları kadını silahla vurarak öldürdü.

Kadının, kampı kontrol eden Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ve Asayiş birimleri ile işbirliği yapmakla suçlandığı belirtiliyor. Habere göre, IŞİD militanları cinayetin ardından 'SDG veya kamp içinde faaliyet gösteren uluslararası kuruluşlarla işbirliği yapan' herkesi de ölümle tehdit etti.

Halepli olduğu belirtilen kadının kocasının da geçtiğimiz hafta kampın içinde boğazı kesilerek öldürüldüğü belirtildi.

SDG'nin kontrolünde bulunan El Hol kampında, IŞİD'in 2019'da yenilgiye uğratılması sonrası yakalanan IŞİD militanları ile aileleri tutuluyor. Kürt ve Iraklı yetkililer, IŞİD hücrelerinin faaliyet göstermeye devam ettiği kamp için 'saatli bomba' uyarısı yapmıştı. El Hol'de 2022'nin başından bu yana en az 26 kişinin öldürüldüğü belirtiliyor. (Kısa Dalga)

Dünya