El Kaide lideri Eymen El-Zevahiri, CIA operasyonuyla öldürüldü

El Kaide lideri Eymen El-Zevahiri, CIA operasyonuyla öldürüldü
Reuters haber ajansı, CIA'in hafta sonu Afganistan'da insansız hava aracıyla düzenlediği operasyonla El-Kaide lideri Eymen el Zevahiri'yi öldürdüğünü duyurdu.

Ajansın ABD resmi kaynaklarına dayandırdığı haberinde, CIA'in hafta sonu Afganistan'da insansız hava aracıyla operasyon düzenlediği, saldırıda Zevahiri'nin öldüğü belirtildi.

71 yaşındaki Eymen el Zevahiri, Mayıs 2011'de Usame bin Ladin'in öldürülmesiyle birlikte El Kaide'nin yeni lideri olmuştu.

ABD, Mısırlı bir ilahiyatçı ve genel cerrahi uzmanı olan Zevahiri'nin başına 25 milyon Dolar ödül koymuştu.

ABD Başkanı Joe Biden, gece saatlerinde yaptığı açıklamada, "İstihbarat Zevahiri'nin yerini bu yılın başında belirledi. Operasyon benim emrimle cumartesi günü yapıldı. Zevahiri'nin ailesinden kimse ölmedi, sivil kayıp yok. Afganistan, teröristler için güvenli bir bölge olmayacak." ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray'dan yapılan ilk açıklamada, Zevahiri'nin öldürüldüğüne ilişkin bir bilgi yer almazken, "hafta sonu Afganistan'da terörle mücadele kapsamında önemli bir El Kaide hedefine yönelik başarılı bir operasyon düzenlediği ve operasyonda sivil kayıp bulunmadığı" mesajı aktarıldı.

Dünya