El konan maymununu hayvanat bahçesinden kaçırdı

El konan maymununu hayvanat bahçesinden kaçırdı
Diyarbakır'da polis tarafından el konan maymununu hayvanat bahçesinden kaçıran kişi her yerde aranıyor.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 Kasım günü durdurduğu araçta beslenmesi yasak olan makak türü maymun tespit etti.

Maymun, çağırılan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince teslim alındı. İşlemlerin ardından maymun, bir gün gün sonra Malatya Hayvanat Bahçesi'ne gönderildi.

Ferhat K.'ya da beslenmesi yasak olan hayvanı beslediği için cezai işlem uygulandı.

Ferhat K. 8 Kasım günü Malatya'ya gidip gece saatlerinde tel örgülerden atlayarak hayvanat bahçesine girdi. Ferhat K., kendisine alıştırdığı maymuna seslenerek yanına gelmesini sağladı.

Şüpheli maymunu kaçırıp Diyarbakır'a götürdü. Durumu fark eden hayvanat bahçesi yetkilileri polise haber verdi. Diyarbakır polisine de bilgi verildi.

Yolda görüldü

Dün öğleden sonra Hevsel Bahçeleri yakınındaki Fiskaya semtinde devriye görevi yürüten polis ekipleri, Ferhat K.'yı maymunu gezdirirken fark etti.

Polisi gören şüpheli kaçarken, geride bıraktığı maymun da Hevsel Bahçeleri'ne doğru koşarak uzaklaştı. Polis, Ferhat K.'nın yakalanması, maymunun da bulunması için çalışmalarını sürdürüyor. (DHA)

Yaşam