El Salvador Devlet Başkanı Twitter bio'sunu değiştirdi: “Dünyanın en havalı diktatörü”

El Salvador Devlet Başkanı Twitter bio'sunu değiştirdi:  “Dünyanın en havalı diktatörü”
Bitcon'in tedavüle girdiği ilk ülke olan El Salvador'daki eylemlerde kendisine "diktatör" denilmesi üzerine Devlet Başkanı Nayib Bukele, Twitter’daki profil tanımı bölümüne “Dünyanın en havalı diktatörü” ifadelerini yazdı. Muhalefet ise "Çocukça" diye tepki gösterdi.

Bitcoin’in yasal para birimi olarak kabul edildiği El Salvador’da son haftalarda sokaklarda başlayan protestolarda kendisine “diktatör” tepkilerine yanıt veren Devlet Başkanı Nayib Bukele, Twitter bio’suna “Dünyanın en havalı diktatörü” yazdı. Devlet Başkanlığı Ofisi, konuyla ilgili açıklama yapmadı.

T24'ün aktardığına göre muhalefetteki "Nuestro Tiempo" Partisi milletvekillerinden Johnny Wright Sol, Bukele'nin profil tanımını değiştirmesini "oldukça çocukça" bulduğunu söyledi. Protestocular, özellikle Yüksek Mahkemenin 7 Eylül'de Devlet Başkanı Bukele'nin yeniden seçilmesine onay veren kararını protesto etmiş ve aynı gün yasal para birimi olarak kabul edilen kripto para Bitcoin karşıtı slogan atmıştı. El Salvador halkı, 7 Eylül'de de Bukele'nin yeniden seçilmesine olanak tanıyan anayasa kararını protesto etmişti. El Salvador Bitcoin'i resmen tedavüle sokan ilk ülke olmuştu.

Dünya