"Elektrik faturasını ödeyemiyorum, 3 gündür çocuklarımı battaniye ile ısıtıyorum"

"Elektrik faturasını ödeyemiyorum, 3 gündür çocuklarımı battaniye ile ısıtıyorum"
Mardin Kızıltepe'de çocuklarının görme engelli ve albino hastası olduğunu söyleyen bir vatandaş,  “Şofben, soba yakamıyorum. Çocukları 3 battaniyeyle ısıtıyorum. 3 bin TL elektrik faturası geldi” diye sitem etti. Bir esnaf da, “Geçen sene 27 liraya aldığımızı 54 liraya alıyoruz” sözleriyle dert yandı.


Mardin Kızıltepe'de çocuklarının görme engelli ve albino hastası olduğunu söyleyen bir vatandaş,  “Şofben, soba yakamıyorum. Çocukları 3 battaniyeyle ısıtıyorum. 3 bin TL elektrik faturası geldi” diye sitem etti. Bir esnaf da, “Geçen sene 27 liraya aldığımızı 54 liraya alıyoruz” sözleriyle dert yandı.

CHP Esnaf Masası Heyeti, bölge ziyaretleri kapsamında Mardin’in Kızıltepe ilçesinde esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Öğle vakti olmasına rağmen 8 liralık karınca ilacıyla siftah yapan bir esnaf, “İşler durmuş. Eskiden burası dopdoluydu. Şimdi kimse yok” dedi. Başka bir esnaf, dükkanda hiçbir şey çalışmamasına rağmen her ay 200 lira fatura ödemekten şikayetçi. Ayakkabıcı da, “Geçen sene 27 liraya aldığımızı 54 liraya alıyoruz” dedi.

“EKMEKLE KURU SOĞANI PAYLAŞIYORUZ”

İşten çıkarma yasağı olmasına rağmen işsiz kaldığını anlatan bir vatandaş da, “Ben 2500 maaş alıyordum. Çark dönmüyor her şeyden kendimizi kısıyoruz” diye dert yandı. “Ekmekle kuru soğanı paylaşıyoruz” diyen vatandaş, kimsenin devletten destek alamadığını savundu.

Aynı vatandaş, “Pandemi diyor ama bu pandemide devlet yandaşlarına el uzatıyor. Burada en yüksek maaşı fabrika veriyor o da 2500 lira veriyor asgari üret bile değil” dedi.

“3 BİN TL ELEKTRİK FATURASI GELDİ ÇOCUKLARI 3 BATTANİYEYLE ISITIYORUM”

Heyete sorunlarını anlatan bir başka vatandaş, “2 çocuğum var soba, ufo açtıramıyorum.3 tane battaniyeyi üzerlerine atıyorum ısınsınlar diye” dedi. Çocuklarının görme engelli ve albino hastası olduğunu söyleyen vatandaş, “Kirada oturuyorum. 3 bin TL elektrik faturası geldi. 3 bin TL’ye 6 ay taksit yaptım onu da faizle ödedim” sözleriyle sitem etti.





ANKA

Ekonomi