Elon Musk bir sözünü daha tutmadı: Tesla, elindeki Bitcoinlerin yüzde 75'ini sattı

Elon Musk bir sözünü daha tutmadı: Tesla, elindeki Bitcoinlerin yüzde 75'ini sattı
ABD'li milyarder Elon Musk'ın CEO'su olduğu elektrikli araç devi Tesla, elindeki Bitcoinlerin yüzde 75'ini sattı. Kripto paraların değerinin düştüğü bir dönemde yapılan satışın gerekçesi olarak, Çin'deki Covid önlemlerinin Tesla'nın üretimini sekteye uğratması gösterildi.

ABD'li milyarder Elon Musk'ın CEO'su olduğu elektrikli araç şirketi Tesla, kripto para piyasasına yatırımlarından geri adım attı. Geçtiğimiz sene Bitcoin'e 1.5 milyar dolarlık yatırım yaparak piyasaları hareketlendiren şirket, elindeki Bitcoinlerin yüzde 75'ini sattığını açıkladı. Satışın açıklanması sonrasında Bitcoin yeniden değer kaybetti.

Satış kararı, Tesla'nın Şanghay'daki fabrikasını Covid nedeniyle geçici olarak kapatması ve yeni tesislerinde üretim sıkıntısı yaşandığı haberlerinin ardından geldi. Elon Musk da ilgili açıklamasında, "Elimizdeki Bitcoinlerin bir kısmını satmamızın sebebi, Çin'deki Covid kapanmalarının ne zaman azalacağını bilmiyor olmamız. Dolayısıyla, Çin'deki Covid belirsizliği göz önünde bulundurulduğunda, nakit pozisyonumuzu maksimize etmek bizim için önemliydi” dedi.

BBC'ye göre, Tesla'nın sattığı Bitcoinlerin değeri 2021 sonunda 2 milyar dolara çıkmıştı. Ancak Bitcoin'de son dönemde yaşanan değer kaybı nedeniyle satıştan 936 milyon dolar elde edildiği açıklandı.

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, kripto paraların en ünlü savunucularından biri olarak öne çıkıyordu. Musk'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar başta dogecoin olmak üzere bazı kripto paraları hareketlendiriyordu. Buna karşılık ABD'li milyarder bu açıklamaları nedeniyle manipülasyonla da suçlanıyordu.

Tesla geçtiğimiz sene arabaları için Bitcoinle ödeme almaya son vermiş, kripto para madenciliğinin çevreye verdiği zararı gerekçe göstermişti. (Kısa Dalga)

Ekonomi