'Elon Musk çalışanına uçakta cinsel tacizde bulundu' iddiası

'Elon Musk çalışanına uçakta cinsel tacizde bulundu' iddiası
ABD'li milyarder Elon Musk'ın, bir uçuş sırasında kendisine masaj yapmakla görevlendirilen bir kadını taciz ettiği öne sürülüyor.

ABD'li milyarder Elon Musk'ın, CEO'su olduğu SpaceX şirketinin kurumsal jet filosunda sözleşmeli olarak çalışan bir kadın uçuş görevlisini taciz ettiği öne sürülüyor. İddiaya göre Musk bir uçuş sırasında,söz konusu kadına cinsel organını gösterip rızası olmadan bacağını okşadı; dediklerini yaparsa da bir at hediye etme vaadinde bulundu.

Business Insider'ın haberine göre Musk, kadına susması için 250 bin dolar da ödeme yaptı. Haberde, söz konusu kadının tacize uğradığını söyleyerek SpaceX'in insan kaynakları bölümüne bir şikayet dilekçesi yazdığı belirtildi. 2018'de bir avukat da tutan kadın, 250 bin dolarlık tazminatı ödemesi karşılığında dava açmaktan vazgeçti. Business Insider, kadına yapılan ödemenin belgesini de yayımladı.

Olayın, 2016 yılındaki bir Londra uçuşu sırasında yaşandığı belirtiliyor. İsmi açıklanmayan kadın, uçakta 'tam vücut masajı' masaj yapmak üzere Musk'ın odasına gönderildiğini ancak odaya gittiğinde ABD'li milyarderi yarı çıplak halde bulduğunu anlattı. Kadın, Musk'a masaj yaptığını ama cinsel ilişkiye girmeyi reddettiğini, bu nedenle de işten çıkarıldığını savundu.

Elon Musk ise iddiaları reddetti. Insider'a e-mail üzerinden yanıt veren Musk, "Bu hikayede çok daha fazlası var" dedi. Musk, "Cinsel tacize meyilli olsaydım şimdiye kadar ortaya çıkardı. Bunun 30 yıllık kariyerim boyunca ilk kez gün ışığına çıkması pek olası değil” dedi.

Musk, Twitter'dan yaptığı paylaşımda da, iddianın Cumhuriyetçi Parti'ye oy verebileceğini açıklamasından bir gün sonra yayınlanmasına dikkat çekerek, "Bana yönelik saldırılara siyasi mercekten bakılmalı. Bu onların standart, adi bir senaryosu. Ama hiçbir şey beni iyi bir gelecek ve özgür konuşma hakkınız için savaşmaktan alıkoyamaz" dedi. (Kısa Dalga)

Dünya