Elon Musk, Twitter çalışanlarının yarısını işten çıkarmayı planlıyor

Elon Musk, Twitter çalışanlarının yarısını işten çıkarmayı planlıyor
SpaceX ve Tesla'nın sahibi milyarder Elon Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın almasının ardından, maliyetli düşürmek adına sözkonusu sosyal medya şirketinden yaklaşık 3 bin 700 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. Bu da Twitter'ın mevcut işgücünün yarısının işten çıkarılması anlamına geliyor.

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk'ın, durumdan etkilenen çalışanları yarın bilgilendirmeyi hedeflediği aktarıldı. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen kaynaklar, milyarderin planlarının kamuya açık olmadığını belirtti.

Musk, şirketin mevcut her yerden çalışma politikasını tersine çevirmeyi ve kalan çalışanlardan, ofise rapor vermelerini istemeyi de planlıyor.

Milyarder ve danışmanlarından oluşan bir ekibin, merkezi San Francisco'da bulunan Twitter'da işten çıkarmalar ve diğer politika değişiklikleri için bir dizi senaryoyu değerlendirdiğini söyleyen kaynaklar, personel sayısının azaltılmasının şartlarının hala değişebileceğini de sözlerine ekledi.

İki kişi, üzerinde düşünülen senaryolardan birinin, işten çıkarılan çalışanlara 60 günlük kıdem tazminatı teklif edilmesi olduğunu söyledi.

SON KALE DE İŞTEN AYRILDI

Konu hakkında bilgi sahibi olan kişilere göre, işten çıkarma konusunun patlak vermesinin ardından, Twitter Muhasebe Müdürü Robert Kaiden da şirketten ayrılarak, Musk öncesi şirkette bulunan ve milyarderin şirketi satın almasından sonra Twitter'dan ayrılan son üst düzey yöneticilerden biri oldu.

Twitter'dan bir sözcü yorum talebine henüz yanıt vermedi.

İŞTEN ÇIKARMA VE MAVİ TİK POLİTİKASI

Elon Musk şirketi satın almadan kısa bir süre önce, sosyal medya platformunun işgücünün yüzde 75'ini işten çıkaracağına dair söylentiler yayılmıştı. Milyarder Twitter'ı satın aldıktan hemen sonraysa üst düzey yöneticileri işten çıkarmıştı.

Twitter'da doğrulanmış hesapları gösteren mavi tik özelliğinin ise artık Twitter Blue kullanıcılarına özel olacağı ve sözkonusu özelliği kullanmak için 8 dolar ödenmesi gerektiği bildirildi.

Teknoloji