Elon Musk Twitter'ın yönetim kuruluna girmekten vazgeçti, paylaşımını sildi

Elon Musk Twitter'ın yönetim kuruluna girmekten vazgeçti, paylaşımını sildi
Twitter hisselerinin yüzde 9.2'sini satın alan Elon Musk'ın, hafta sonu sosyal medya platformunda bir dizi 'çılgın' değişiklik önermesinin ardından yönetim kuruluna girmekten vazgeçtiği açıklandı. Duyurunun ardından tek bir tweet atan Musk, bu paylaşımını da sildi.

Twitter hisselerinin yüzde 9.2'sini alan Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk'ın, kuruluşun yönetim kuruluna girmeyeceği açıklandı. Twitter'ı dikkat çekici anketler ve paylaşımlar için kullanan, hisse alımı sonrasında da bir dizi değişim yapmak istediğinin sinyalini veren Musk'ın, yönetim kuruluna girmeyi kendisinin istemediği belirtildi.

'KATKILARINA AÇIĞIZ'

Musk'ın büyük hissedar olarak yönetim kurulu üyeliğinin cumartesi günü fiilen başlaması bekleniyordu. Ancak Twitter CEO’su Parag Agrawal, ABD'li milyarderin o sabah kurul üyeliğinden vazgeçtiğini kendilerine ilettiğini söyledi. Agrawal, en büyük hissedarları olarak Musk'ın katkılarına açık olduklarını da ekledi.

EMOJİ PAYLAŞIMINI SİLDİ

Agrawal'ın Twitter'dan yaptığı açıklamanın ardından Musk da tek bir emojinin görüldüğü bir paylaşım yaptı. Ancak Musk bu tweet'i sonrasında sildi.

elon.jpg

DOGECOIN İLE ÖDEME ÖNERMİŞTİ

Musk’ın yönetim kuruluna girmekten neden vazgeçtiği bilinmiyor. ABD'li milyarder hafta sonunda sosyal medya platformunun geleceği ile ilgili bir dizi paylaşımda bulunmuştu. Musk, paralı aboneliğe dayalı Twitter Blue hizmetinde fiyat indirimi, reklamların kesilmesi ve kripto para dogecoin ile ödeme seçeneği gibi öneriler getirmişti.

'TWITER'DAN 'W' ÇIKSIN MI?' DİYE DE SORDU

Musk, 81 milyon takipçisine Twitter'ın 'ölmekte olup olmadığını' sormuş, kuruluşun genel merkezinin evsizler için barınak olarak kullanılmasını önermişti. ABD'li milyarder ayrıca, Twitter'ın isminden 'w' harfinin çıkarılıp çıkarılmaması üzerine bir anket açmış, yanıt olarak da sadece 'evet' ve 'tabii ki' seçeneklerini koymuştu. (Kısa Dalga)

Dünya