Elon Musk ve Bill Gates'in cep telefonu yazışmaları sızdırıldı

Elon Musk ve Bill Gates'in cep telefonu yazışmaları sızdırıldı
Dünyanın en zengin isimlerinden Elon Musk ile Bill Gates'in cep telefonu yazışmaları sızdırıldı. Elon Musk, mesajlaşmanın gerçekliğini teyit etti; Bill Gates'in göbeğiyle de hamile erkek emojisi üzerinden dalga geçti.

ABD'li iki milyarder Elon Musk ile Bill Gates arasındaki yazışmalar sızdırıldı. Yazışmalarda, Gates'in Tesla'daki yarım milyar dolarlık hisselerini satmak için kısa pozisyon açtığı, Musk'ın ise buna öfkelenerek iklim değişikliği konusunda hayırseverlik faaliyetleri üzerine görüşmeyi reddettiği görülüyor.

MUSK GATES'İN GÖBEĞİYLE DALGA GEÇTİ

Mesajların ortaya dökülmesi sonrasındaysa, Elon Musk'ın, Bill Gates'in göbeğiyle dalga geçtiği bir hamilelik emojisi paylaşması dikkat çekti.

YAZIŞMALARDA NELER VAR?

Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan ikilinin yazışmalarının ekran görüntüleri, Twitter’da Whole Mars Catalog adlı bir hesaptan paylaşıldı. Mesajlarda önce, ikilinin bir buluşma için yer ve zaman belirlemeye çalıştığı görülüyor. Gates "Şimdi indim" derken, Musk da "Güzel" yanıtını veriyor.

Ancak Musk daha sonra Gates’e, "Tesla’ya karşı hala yarım milyar dolarlık açığa satış pozisyonunuz var mı?" diye soruyor. Gates "Kapatmadığım için üzgünüm, Hayırseverlik olanaklarını tartışmak istiyorum" yanıtını verince, Musk'tan sert tepki geliyor: "Üzgünüm ama iklim değişikliğini çözmek için en çok şeyi yapan şirkete, Tesla’ya karşı büyük bir açığa satış pozisyonunuz varken, iklim değişikliği konusundaki hayırseverliğinizi ciddiye alamam."

MUSK: BEN SIZDIRMADIM

Yazışmaları paylaşan hesabın "Bunlar gerçek mi?" diye sorduğu Elon Musk'ın kendine has üslubuyla verdiği yanıtlar da en az bu diyalog kadar dikkat çekti. Musk, yazışmaların gerçek olduğunu söylese de "Bunları New York Times'a ben sızdırmadım. Arkadaşların arkadaşlarından almış olmalılar" dedi.

Elon Musk, Gates'in Tesla'ya karşı yarım milyar dolarlık açık pozisyonunun olduğunu duyduğunu, kendisine bu soruyu bu nedenle sorduğunu belirterek, "Yani çok da gizli bir şey değil" ifadelerini kullandı.

BUSINESS INSIDER: GÖRÜNTÜLER MUSK'IN TELEFONUNDAN

Business Insider Sitesi ise sızdırılan ekran görüntülerinin arka plan renklerine dikkat çekerek, "Musk'ın telefonundan alınmış gibi görünüyor" iddiasında bulundu.

MUSK'IN KİNAYELİ MESAJI

Musk, tartışmanın devam etmesi üzerine Gates ile ilgili bir paylaşım da yaptı. Göbeği görünen Bill Gates ile hamile bir erkek emojisini yan yana koyan Musk, "Heyecanınızı hızla kaybetmeniz gerekirse" diye kinayeli bir mesaj yazdı.

AÇIĞA SATIŞ İŞLEMİ NEDİR?

Açığa satış pozisyonu, bir yatırımcının bir hisse senedinin fiyatlarının düşeceği öngörüsüyle yüksek fiyattan satıp daha sonra düşük fiyattan geri alma niyetini anlatıyor. Gates-Musk geriliminde de, Gates'in Tesla hisselerinin değerinin düşeceği öngörüsüyle yarım milyar dolarlık satış yapmayı planladığı anlaşılıyor. (Kısa Dalga)

Dünya