Elon Musk, X'e getirdiği 'yayın' özelliğini canlı yayında test etti: Twitch'e rakip geliyor

Elon Musk, X'e getirdiği 'yayın' özelliğini canlı yayında test etti: Twitch'e rakip geliyor
Elon Musk, yönetimindeki Twitter'a (X'e) gelecek yeni özelliği tanıttı. Daha önce sıklıkla ifade ettiği gibi X'in "her şeyin uygulaması" olmasını amaçlayan Musk, yayın özelliğini kendisi test etti.

Elon Musk, X’i her şeyi içeren bir sosyal platform haline getirmeyi amaçlıyor. Görüntülü ve sesli arama desteğinin ardından platforma yüklenecek videoların uzunluğu artırıldı. Şimdi de oyunculara canlı yayın yapma fırsatı sunulacak. Hatta Musk, ilk canlı yayın testini gerçekleştirdi.

Donanımhaber'in derlediği bilgilere göre; Musk, 54 dakikalık Diablo IV yayını açarak platformun yeni canlı yayın özelliğinin tanıtımı gerçekleştirdi. Musk’ın paylaşımının ardından X’te bir mühendis olan Mark Kalman da X Media Studio aracılığıyla kullanıcıların OBS yazılımını Twitter hesaplarına bağlayarak nasıl canlı yayın yapacağını gösteren bir video paylaştı.

Musk, Haziran ayında X’in canlı oyun akışı özelliği kazanacağının sinyallerini vermişti. Twitch’in markalı içeriklerden para kazanan yayıncıları doğrudan etkileyen yeni kurallar getirmesine üzerine yayıncılar YouTube Gaming, Facebook Live gibi alternatiflere yöneldi. Şimdi, bir alternatif daha var. Oyun yayını yapma özelliği X Premium abonelerine açık olacak.

X’e canlı alışveriş yapma özelliği de geliyor. Kullanıcıların canlı yayın izleyebileceği, diğer kişilerle sohbet edip alışveriş yapabileceği, aynı zamanda video içerikleri ve Spaces konuşmalarının olacağı canlı alışveriş sunulacak. (Kısa Dalga)

Teknoloji