Elon Musk'a 258 milyar dolarlık 'Dogecoin' davası

Elon Musk'a 258 milyar dolarlık 'Dogecoin' davası
ABD'li milyarder Elon Musk hakkında, Dogecoin isimli kripto para pirimi üzerinden yasadışı kâr elde etmek için 'piramit şeması' (saadet zinciri) kurma suçlamasıyla dava açılıyor. Davacı, toplamda 258 milyar dolarlık tazminat istedi.

Dünyanın en zengin insanı olan ABD'li milyarder Elon Musk'a, kripto para birimi Dogecoin'i destekleyip değerini artırmak için bir 'piramit şeması' kurduğu iddiasıyla 258 milyar dolarlık dava açıldı. New York Güney Bölge Mahkemesi'ne sunulan dilekçede, Musk ile üst yöneticisi olduğu Tesla ve SpaceX şirketleri Dogecoin’in fiyatını yapay olarak yükseltip yasadışı şekilde kâr elde etmekle suçlandı.

Davacı Keith Johnson, şikayetinde Musk'ın "Dogecoin’in hiçbir değeri olmadığı halde yanlış ve aldatıcı şekilde meşru bir yatırım aracı olduğunu iddia ettiğini" söyledi. Dolandırıldığını savunan Johnson, 86 milyar dolar ve ayrıca 172 milyar dolarlık tazminat talep etti.

PİRAMİT ŞEMASI NEDİR?

Bir dolandırıcılık yöntemi olan 'piramit şeması', halk arasında 'saadet zinciri' olarak da anılıyor. Bu yöntem, bir mal varlığı veya para ortaya konularak katılımcının sisteme dahil edilmesi ve başka katılımcılar bulması yoluyla para kazanacağının vaat edilmesi anlamına geliyor.

Elon Musk, geçtiğimiz sene değeri yüzde 18 binden fazla artan Dogecoin hakkında sık sık Twitter paylaşımlarında bulunmuştu. Musk'ın paylaşımlarını izleyen dakikalarda Dogecoin'in fiyatı hızla yükselmişti. Hızlı değer artışının sonrasındaysa dogecoin yine hızla düşmüştü. (Kısa Dalga)

Dünya