Elon Musk'ın 'gizli' ikizleri ortaya çıktı

Elon Musk'ın 'gizli' ikizleri ortaya çıktı
Dünyanın en zengin insanı olan ABD'li milyarder Elon Musk'ın toplamda dokuz çocuğu olduğu ortaya çıktı. Buna göre Musk, geçtiğimiz sene sahibi olduğu yapay zeka şirketi Neuralink'in üst düzey yöneticisi Shivon Zilis'ten ikiz bebek sahibi oldu.

Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO'su olan ABD'li milyarder Elon Musk'ın, geçtiğimiz sene iki çocuk sahibi daha olduğu ortaya çıktı. Musk'ın bilinen çocuklarının sayısı dokuza çıktı.

Business Insider sitesinin mahkeme belgelerine dayandırdığı habere göre Musk 2021 yılında, yapay zeka şirketi Neuralink'in üst düzey yöneticisi Shivon Zilis'ten ikiz bebek sahibi oldu.

İSİM DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN MAHKEMEYE BAŞVURDULAR

Belgelere göre Musk ve Zilis geçtiğimiz sene ikiz bebeklerinin isimlerini değiştirmek için mahkemeye başvurdu. Belgelerde, bebeklerin "babalarının soyadını taşımasının, göbek isim olarak da annelerinin ismine sahip olmalarının istendiği" görülüyor. Yargıç bu talebe onay verirken, bebeklerin, Kasım 2021'de Texas eyaletinin Austin kentinde doğduğu anlaşılıyor.

Elon Musk, ilk eşi Justine Musk'tan beş çocuk, 'Grimes' adıyla tanınan şarkıcı Claire Boucher'den de iki çocuk sahibi. Business Insider'a göre, Elon Musk'ın Zilis'ten olan ikiz bebekleri, Boucher'in ikinci çocuğunu doğurmasından birkaç hafta önce dünyaya geldi.

ZİLİS, YAPAY ZEKA ALANINDA 'GENÇ YETENEK' OLARAK GÖRÜLÜYOR

Kanada doğumlu olan 36 yaşındaki Zilis, Yale Üniversitesi'nden ekonomi ve felsefe okumuş bir isim. IBM'de ve Bloomberg Beta'da çalışan Zilis, yapay zeka alanında "genç yetenek" olarak görülüyor. Zilis şu an, Musk'ın insansı robotlar yaratmayı amaçlayan şirketi Neuralink'in operasyon ve özel proje yöneticisi.

MUSK 'ÇOK ÇOCUK'TAN YANA

Öte yandan Elon Musk, doğum oranlarının artmasını savunmasıyla tanınıyor. Ünlü milyarder geçmişte, "insanların daha fazla çocuk sahibi olmaması halinde uygarlığın ufalanacağını" söylemiş, "Ben üzerime düşeni yapıyorum" demişti.

Son olarak nisan ayında, Musk'ın çocuklarından biri babasıyla ilişkisini keserek soyadını değiştirmek için mahkemeye başvurmuştu. (Kısa Dalga)

Dünya