Elon Musk'tan 'hür mason' göndermeli Twitter açıklaması: 'Hükümetler ve ticari kuruluşlardan ücret alınabilir'

Elon Musk'tan 'hür mason' göndermeli Twitter açıklaması: 'Hükümetler ve ticari kuruluşlardan ücret alınabilir'
Elon Musk, yeni patronu olduğu Twitter'ın gelecekte ticari kuruluşlar ve hükümetler için paralı hale gelebileceğini açıkladı. Musk, "Nihayetinde hür masonların düşüşünü, duvar ustalığı hizmetini bedavaya vermeleri getirdi" ifadelerini kullandı.

ABD'li milyarder Elon Musk, 44 milyar dolara satın aldığı Twitter'ın gelecekte ticari kullanıcılar ve hükümetlerden cüzi ücretler alabileceğini açıkladı. Musk, 'hür mason' göndermeli açıklamasında, bilgiye erişimi şirketlerin kontrol etmemesi gerektiğini belirtti, Twitter'ın 'sıradan kullanıcılar' için ücretsiz olmaya devam edeceğini vurguladı.

Musk sözlerine, CNN International'ın bir haberini paylaşarak başladı. Söz konusu haberde bazı büyük şirketler, Musk'ın patronluğunda nefret söylemine karşı sınırlamalarından geri adım atması halinde Twitter'ı boykot etmeye çağrılıyordu. Twitter'ın yeni patronu ise şöyle dedi:

"En iyi dezenfektan güneş ışığıdır. Sizlerin bilgiye erişiminizi kontrol etmek isteyen bu kuruluşları kim finanse ediyor? Haydi araştıralım. Twitter sıradan kullanıcılar için her zaman bedava olacak ama belki ticari/hükümet kullanıcıları için cüzi bir ücret olacak. Nihayetinde hür masonların düşüşünü, duvar ustalığı hizmetini bedavaya vermeleri getirdi. "

Twitter'ı devralma sürecinin bu yılın sonunda tamamlanması beklenen Elon Musk, sosyal medya platformundaki bazı moderasyon politikalarının ifade özgürlüğünü için tehdit ettiğini savunuyor. (Kısa Dalga)

Dünya