Erdoğan'ın avukatı: Elvan ailesinden şikayetimiz devam ediyor

Erdoğan'ın avukatı: Elvan ailesinden şikayetimiz devam ediyor
Berkin Elvan için adalet arayan Sami ve Gülsüm Elvan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla yargılandı. Erdoğan'ın avukatı Ela Ezgi Yelmen, şikayetlerinin devam ettiğini belirtti.

Gezi Parkı eylemleri sırasında 16 Haziran 2013'te kafasına gaz kapsülü isabet eden ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın öldürülmesine ilişkin dava sonrasında yaptıkları iki ayrı basın açıklamasındaki sözleri nedeniyle anne Gülsüm Elvan ve baba Sami Elvan, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan hakim karşısına çıktılar. Savcılığın haklarında 8 yıl 8'er ay hapis istediği Gülsüm ve Sami Elvan savunmalarında, hakaret kasıtları olmadığını belirterek beraatlerini talep ettiler.

İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıklar Gülsüm Elvan ve Sami Elvan ile şikayetçi Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı geldi. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da duruşmayı izleyenler arasında yer aldı.

Sami Elvan, "Ben, söylediğim sözlerin arkasındayım. Şöyle ki; Cumhurbaşkanı tarafından söz konusu tarihlerde bizim çocuğumuzla ilgili söylenilen olumsuz sözler söz konusudur. Kendisi çocuğumuzun öldürülmesine ilişkin olarak ‘Emri ben verdim, polisin arkasındayım’ şeklinde söz söylediği için ben de buna istinaden bu ifadeleri kullandım. Hiçbir hakaret kastım yoktur. Amacım, söylenen sözlere karşılık vermektir. Beraatımı istiyorum" dedi.

Gülüm Elvan da savunmasında, “Ben, kesinlikle hakaret içeren söz söylemedim. Benim çocuğum 14 yaşında bir çocuktu, terörist olması söz konusu olamaz. Bize ‘terörist’ denildiği için buna tepki olarak o sözleri söyledim. Hakaret kastım yoktur. Beraatımı istiyorum” diye konuştu.

ERDOĞAN'IN AVUKATI: ŞİKAYETİMİZ DEVAM ETMEKTEDİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ela Ezgi Yelmen, şikayetlerinin devam ettiğini belirtti. Duruşma, basın açıklamasına ilişkin görüntülerin çözümünün yapılması için bilirkişiye verilmesine karar verilerek ertelendi.

İddianameye göre, Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı'nda polisin attığı gaz kapsülünün başına isabet eden Berkin Elvan'ın öldürülmesine ilişkin 23 Eylül 2020 ve 29 Ocak 2021'deki duruşmalar sonrasında anne Gülsüm Elvan ile baba Sami Elvan'ın yaptıkları basın açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suç içerikli olduğu söylemlerde bulundukları ileri sürülüyor. Gülsüm ve Sami Elvan'ın "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 2 yıl 4 aydan 8 yıl 8 aya kadar hapsi isteniyor. (DHA)

Gündem