Emek Partili Levent Tüzel, Gezi tutuklusu kadınları ziyaret etti: İnsanlık dışı uygulamalar ciddi sorunları

Emek Partili Levent Tüzel, Gezi tutuklusu kadınları ziyaret etti: İnsanlık dışı uygulamalar ciddi sorunları
Levent Tüzel, Gezi Davası tutuklularından Mücella Yapıcı, Mine Özerden, Çiğdem Mater ile kaldıkları Bakırköy Kadın Cezaevi'nde görüştüğünü, Mücella Yapıcı'ya hâlâ koğuş verilmediğini ve kelepçeyle sağlık muayenesi yapıldığı söyledi.

Emek Partisi Kurucu Başkanı Levent Tüzel, Gezi Davası'nda 18'er yıl hapis cezasına çarptırılan Mücella Yapıcı, Mine Özerden, Çiğdem Mater ile tutuklu kaldıkları Bakırköy Kadın Cezaevi'nde görüştüğünü açıkladı.

Mücella Yapıcı'nın kalp ekosunun kelepçeli halde çekilmeye çalışıldığını söyleyen Tüzel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Bakırköy Kadın Cezaevinde Mücellâ Yapıcı, Mine Özerden, Çiğdem Mater ile görüştük. Herkese selamları iyi dilekleri var. Halen koğuş verilmemesi, kelepçe ile muayene gibi insanlık dışı uygulamalar ciddi sorunları. Sol ve demokratik güçlerin birleşik hareketi ortak dilekleri. Mücellâ Yapıcının kelepçeli halde, kalp ekosunu çekmeye çalışan Sadi Konuk hastanesindeki Dr ve Okmeydanı hastanesindeki Diş hekimi meslek etiği ve insanlık değerlerine aykırı davranışları nedeniyle şikâyeti hak etmektedir. Meslek örgütlerini cezaevini denetlemeye davet ediyorum."

Kadın