Emek Partisi, Yeşil Sol Parti listesinden aday gösterecek

Emek Partisi, Yeşil Sol Parti listesinden aday gösterecek
Emek ve Özgürlük İttifakı'nın bileşenlerinden Emek Partisi (EMEP), 14 Mayıs'taki seçime Yeşil Sol Parti listesinden aday göstereceğini açıkladı.

Anayasa Mahkemesi'nde süren kapatma davası nedeniyle HDP, Yeşil Sol Parti listesinden seçime girecek.

Meclis'te daha fazla vekil elde edilebileceği gerekçesiyle ittifaktaki diğer partiler de aynı çağrı yapıldı.

İttifak partilerinden Türkiye İşçi Partisi (TİP), seçime bazı kentlerde kendi adı ve amblemiyle gireceğini belirtmişti.

'Ortak çalışma güçlendirilmeli'

EMEP'in bugün internet sitesinden yayınlanan açıklamada, Türkiye tarihinin en kritik seçimlerinden birisinin gerçekleşeceği ifade edildi.

Açıklamada, "Tek adam yönetiminin yenilmesi ve sömürülen-ezilen halk kitlelerinin mücadelesinin ilerletilmesi partimizin güncel ve acil hedefidir" dendi.

Bunun için de Emek ve Özgürlük İttifakı'yla yürütülen ortak çalışmanın güçlendirilmesine öncelik verildiği ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu anlayış ve tutumla, EMEP olarak 14 Mayıs 2023’te gerçekleşecek olan seçimlere Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bir parçası olarak katılmak için hazırlık çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

İttifakımızın seçimlerden güçlü bir şekilde çıkması için seçim yeterliliği olan partilerin alan boşaltma yöntemi ve çok parti-tek liste formülüyle seçimlere girmesinin önemli olacağını bugüne kadar her vesileyle vurguladık. Bu yöntemin; ittifakımızın genişlemesi ve güçlenmesi için yeni katılım ve seçim iş birlikleri bakımından da yararlı olacağını dile getirdik.

Yeşil Sol Parti listesinden girilecek

Ancak, ittifakımızın bileşenleri ve dost güçlerle yaptığımız görüşmelerde bu sonuca ulaşamadık. Gelinen noktada partimiz; somut politik koşullar ve halkımızın kendi talepleri için sürdürdüğü mücadelenin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak:

1- Emek ve Özgürlük İttifakı’nın geleceği, gelişmesi ve güçlenmesi,

2- İşçi sınıfı başta olmak üzere emekten, barıştan ve demokrasiden yana güçlerin parlamentoda temsil edilmesi için Yeşil Sol Parti listelerinden, kendi adaylarıyla seçimlere katılmaya karar vermiştir." (Kısa Dalga)

Politika