Emek ve Özgürlük İttifakı genişliyor

Emek ve Özgürlük İttifakı genişliyor
Emek ve Özgürlük İttifakı'na Sol Parti’nin katılması durumunda isminin de "Emek, Özgürlük ve Sol İttifak" olarak değişmesi gündemde.

Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı 14 Mayıs seçim takvimi işliyor. Cumhurbaşkanı adaylarının başvuruları tamamlanırken seçime ittifak ile girecek partilerin başvurusu yarın bitiriyor.

İttifak yaparak seçime katılma kararı alan siyasi partilerin ittifak protokolü 18 Mart itibariyle YSK’ye teslim edilmeye başlandı. İlk protokolü CHP, Demokrat Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin oluşturduğu Millet İttifakı sundu. AK Parti, MHP ve BBP’nin ittifak oluşturduğu Cumhur İttifakı protokolünün yarın sunulması bekleniyor.
Emekçi Hareket Partisi (EHP), Emek Partisi (EMEP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Toplumsal Özgürlük Partisi’nin (TÖP) oluşturduğu Emek ve Özgürlük İttifakı içinde seçime katılma yeterliliği bulunan partilerin yer alacağı protokolün ise son gün olan 24 Mart’ta teslim edilmesi bekleniyor.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar Halk TV’de katıldığı programda, kurdukları ittifakın yeni katılımlarla genişlemesi çalışmasının son güne kadar devam edeceğini söyledi. Sancar yeni katılacak partiler arasında “Sol Parti’nin bulunup bulunmadığı sorusuna “Sol Parti de bunlardan biri. Görüşmelerimiz var" yanıtı vermekle yetindi.

Gazete Duvar'daki habere göre göre Sol Parti ile görüşmelerde olumlu bir noktaya gelindi. Seçime girme yeterliliği bulunan Sol Parti’nin kendi listesiyle ittifak çatısı altında yer alabileceği konuşuluyor. İttifak adının da "Emek, Özgürlük ve Sol İttifak” olarak değiştirilebileceğini kaydediliyor.

Politika