‘Emek ve Özgürlük İttifakı ile Sol Parti arasında uzlaşı sağlanamadı’ iddiası

‘Emek ve Özgürlük İttifakı ile Sol Parti arasında uzlaşı sağlanamadı’ iddiası
Emek ve Özgürlük İttifakı ile Sol Parti arasında uzlaşı sağlanamadığı iddia edildi. Sol Parti’nin son kararını bu akşam vereceği belirtildi.

YSK tarafından belirlenen seçim takvimine göre, ittifak protokollerinin teslim edilmesi için son bir gün kaldı. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı, görüşmelerini tamamlarken, Emek ve Özgürlük İttifakı’nda henüz sonuçlanmadı.

Emek ve Özgürlük İttifakı’na Sol Parti’nin dahil olacağı tartışılıyordu.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, dün Halk TV’de katıldığı programda, kurdukları ittifakın yeni katılımlarla genişlemesi çalışmasının son güne kadar devam edeceğini söyleyerek, ittifaka Sol Parti’nin katılıp katılmayacağına ilişkin soruya “Sol Parti de bunlardan biri. Görüşmelerimiz var" yanıtın vermişti.

Ancak görüşmelerin olumsuz sonuçlandığı iddia edildi.

Artı Gerçek’ten Seda Taşkın’ın haberine göre, Emek ve Özgürlük İttifakı ile Sol Parti arasında uzlaşı sağlanamadı. Sol Parti’nin, Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında kendi logosu ile seçimlere girmek istediği ancak Emek ve Özgürlük İttifakı’nın buna olumlu bakmadığı belirtildi.

Sol Partili yetkililer, eğilimin ittifaka katılmama yönünde olduğunu ancak nihai kararın akşamki parti meclisi toplantısında alınacağını söyledi. (Kısa Dalga)

Politika