"Emekli amiraller" davası başlıyor, Cumhurbaşkanlığı: "En üst hadden ceza verilsin"

"Emekli amiraller"  davası başlıyor, Cumhurbaşkanlığı: "En üst hadden ceza verilsin"
Emekli amirallerin Montrö bildirisine ilişkin davanın ilk duruşması yarın görülecek. Cumhurbaşkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı davaya müdahil olmak için mahkemeye başvurdu. Cumhurbaşkanlığı sanıkların en üst hadden cezalandırılmalarını talep etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 103 emekli amiral hakkında yürüttügü "Montrö bildirisi" soruşturmasını tamamlamış ve "anayasal düzene karşı suç için anlaşmak" suçlamasıyla cezalandırılmalarını istemişti. Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava yarın başlayacak. Duruşma üç gün sürecek.

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre  yargılama öncesinde ise önemli bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı, davaya bakacak olan Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesine müdahillik talebi içeren bir dilekçe sundu.

MSB’nin dilekçesinde bakanlığın "katılan" olarak davaya kabulü  ve sanıkların sevk maddeleri doğrultusunda cezalandırılmalarına karar verilmesi istendi.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü’nce gönderilen yazıda dava açılmadan önce sanıklardan şikayetçi olunduğu anımsatılarak, şöyle denildi: "Suçtan zarar gören sıfatıyla, açılan kamu davasına müdahilliğimize karar verilerek, müdahil taraf olarak beyanlarımızın alınması; sanıkların, eylemlerine uyan TCK’nın 316’ıncı maddeleri uyarınca iddianamede yazılı ‘Suç için anlaşma’ suçunu işlemeleri nedeniyle en üst hadden cezalandırılmalarına karar verilmesi arz ve talep olunur."

HABERİN TAMAMI

Gündem