Emekli amirallerin gözaltı süresi uzatıldı

Emekli amirallerin gözaltı süresi uzatıldı
Montrö bildirisine imza attıkları için gözaltına alınan 10 emekli amiralin gözaltı süresi uzatıldı. Avukat Celal Ülgen, "İfade vermeleri için çağırılan 4 emekli amiralin de ifadesi Pazartesi günü alınacak. Bir günde hepsinin ifadelerini almak mümkün değil" dedi

Montrö bildirisini yayımladıkaladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan emekli amirallerin gözaltı süresi uzatıldı. Avukat Celal Ülgen "İfade vermeleri için çağırılan 4 emekli amiralin de ifadesi Pazartesi günü alınacak. Bir günde hepsinin ifadelerini almak mümkün değil" açıklamalarında bulundu.

'HEPSİNİ ALMALARI MÜMKÜN DEĞİL'

Gözaltı süresinin 4 4 4 şeklinde ilerlediği belirten Ülgen, şunları kaydetti: "Üçüncü dört günlük dilimi de kullanabilirler. Çünkü yaşları nedeniyle gözaltına alınmayan ifade vermeleri için çağırılan 4 emekli amiralin de ifadesi pazartesi günü alınacak. Bir günde hepsinin ifadelerini almak mümkün değil."

Ülgen, Birgün'e yaptığı açıklamada, gözaltı sürelerinin 2018 yılının Temmuz ayında çıkan Terörle Mücadele Kanunu'nun geçici maddesine göre uzatıldığını belirtti. Söz konusu maddenin geçerliliği, 25 Temmuz 2022'de sona erecek.
özaltının yapıldığı tarihten itibaren delillerin toplanması ve işlemlere başlanması gerektiğini belirten Ülgen, "Geçtiğimiz bu dört günde hiçbir iade alma girişime olmamıştır. Bu şöyle bir çelişki yaratmaktadır. Elinizde yeterli delil bulunmuyorsa kuvvetli şüphe de bulunmamaktadır. O zaman neden gözaltı yapıldı. Elinizde delil var ise neden ifade alma işlemleri başlatılmadı?" ifadelerini kullandı. 

Gündem