Emekli maaşları için 'en az asgari ücret' talebi

Emekli maaşları için 'en az asgari ücret' talebi
Tüm Emekliler Sendikası Başkanı Zeynel Abidin Ergen, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liradan 11 bin 402 lira seviyesine çıkarılmasını talep etti.

Yılın ikinci altı ayında uygulanacak asgari ücret 8 bin 506 liradan 11 bin 402 liraya çıkarılmıştı. Halihazırda en düşük emekli maaşı ise 7 bin 500 lira.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'a konuşan Tüm Emekliler Sendikası Başkanı Zeynel Abidin Ergen, emekli aylıklarının asgari ücretin altında kaldığına işaret etti.

“7 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşı asgari ücretin sadece yüzde 65 ‘i kadar" diyen Ergen, bunu 'utanç verici bir durum' olarak tanımladı.

Sendika başkanı, 'insana yakışır bir artış'ın emekli maaşlarına da yansımasını beklemek haklarının olduğunu kaydetti.

Ergen şöyle devam etti. "1 Temmuz’da geçerli olmak üzere en düşük emekli maaşının asgari ücretin altında olmaması zorunlu. Aynı oranda artış farklı maaş alan emeklilere yansıtılmalı” dedi. Ergen, emekli aylıklarına artış yapılması için eylem hazırlıklarında olduklarının altını çizerek “5 Temmuz’da emekliler olarak taleplerimizi ülke sathında basın açıklamaları ile kamuoyuyla buluşturacağız." (Kısa Dalga)

Gündem