Emekli promosyonunda dev artış! Bankaların son kampanyası tercihi çok zorlaştıracak

Emekli promosyonunda dev artış! Bankaların son kampanyası tercihi çok zorlaştıracak
Milyonlarca emekli 2024 emekli maaş zammı kadar 2024 banka promosyonlarına yapılacak zammı ve banka promosyonlarının kaç TL olacağını merak ederken dikkat çeken bir rakam ortaya çıktı

2024 yılında emekli maaşlarına yapılacak zam oranı belli oldu. Gözler bankaların yeni kampanyalarına çevrildi. Şubat ayı itibariyle emekli promosyonlarına zam geleceği konuşuluyor.

2024'te banka promosyonlarına kaç TL zam yapılacağını merak eden emekliler için çok konuşulacak '20 bin TL' iddiası ortaya atıldı. İddia gerçek olursa birçok banka emeklilere 20 bin TL promosyon ödemesi yapacak

EN YÜKSEK RAKAM 15 BİN TL OLABİLİR Mİ?

Gercekgundem.com sitesinde aktarılanlara göre; Şu an için en yüksek 12 bin 500 TL olan banka promosyonlarına ciddi bir artış yapılacağı iddia edilirken, kulislerde 15 bin TL ila 20 bin TL’ye kadar bir artış yapılabileceği konuşuluyor.

9k.jpg

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİ İÇİN 'REFAH PAYI'

Öte yandan 6 aylık enflasyon rakamlarına göre 2024 emekli maaş zammının en az yüzde 37,47 olması kesinleşirken, bu oranın daha da yükselmesi gündemde.

2024 asgari ücret, memur ve memur emeklisi maaşlarına yaklaşık yüzde 50 zam gelmesiyle birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklisi de maaşlarda 'refah payı' ilavesi bekliyor.

Temmuz 2024'te asgri ücrete yeni bir ara zam yapılamayacağı önceden açıklanırken, emekliler de kendilerine de ara zam yapılmayacaksa 2024 emekli maaş zammının yüzde 50'ye çekilmesini istiyor.

Kaynaklar: Mynet.com, Gercekgundem.com, Kisadalga.net

Ekonomi