Emekli ve memur zamları belli oldu Özel'den erken seçim çağrısı geldi

Emekli ve memur zamları belli oldu Özel'den erken seçim çağrısı geldi
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Millet meydanlarda seçim olsun istiyor. Yarın karar alalım, iki ay sonra seçim olsun" dedi.

Kısa Dalga - TÜİK’in enflasyon rakamını açıklamasıyla birlikte memur ve emeklilere yapılacak enflasyon farkı maaş artışı belli oldu. AKP’nin asgari ücrete ara zam yapılmasına kapıyı kapatması da geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşların sorunlarını büyütüyor.

Özel: Yarın karar alalım, iki ay sonra seçim olsun

Memur ve emeklilere yapılacak artışın belli olmasının ardından, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın kızı, eski Adalet Partisi Milletvekili Nilüfer Gürsoy için düzenlenen cenaze töreninden sonra açıklama yaptı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, erken seçim mesajı verdi. Özel "Yarın karar alalım, iki ay sonra seçim olsun" dedi.

Özel, AKP ve MHP'ye işaret ederek "Biriniz yoksulluk konuşulsun istemiyorsunuz, diğeriniz Sinan Ateş" ifadesini kullandı.

‘Eğer sen asgari ücrete zam vermezsen seçim olur’

Özel'in açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şöyle:

"Seçim yok diye asgari ücrete zam yok, Seçim yok diye en düşük emekli maaşı 10 bin lira. Geçen sene asgari ücrete 3 ayda bir zam yapmayı konuşanlar şimdi bu maaşla 6 ay daha geçinsinler diyorlar. Bugünkü 17 bin lira o gün 13 bin liraya denk geliyordu ve 6 ay daha zam vermeyelim diyorlar. Ve bu durumda herkes hesabını ona göre yapsın diyorlar. Hadi 17 bin lira sen al bakalım hesabını buna göre yap. Böyle hesap olmaz.

AK Parti olsun, MHP'li olsun bütün seçmenler, bütün emekliler, bütün asgari ücretliler, bütün esnaf ve çiftçiler perişan durumda, Nasıl yapacağız hesabımızı diyorlar. Seçim senesi parayı bol bol dağıtıp seçim ekonomisi uygulayıp sonra 4 sene millete ıstırap çektirmenin, acı reçete içirmenin nasıl savunulabilir bir tarafı var. Biz hesabımızı millete göre yapıyoruz.

Millet meydanlarda seçim olsun istiyor. Eğer sen asgari ücrete zam vermezsen seçim olur. Yarın karar alalım, iki ay sonra seçim olsun."

ozel.jpg

Erdoğan erken seçime kapıyı kapattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün kabine toplantısının ardından konuştu.

Erdoğan konuşmasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in her fırsatta dile getirdiği “Ekonomide düzelme olmazsa erken seçim olur” sözlerine cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin önünde seçimsiz bir dört yılın olduğunu söyledi ve bu tartışmaların muhalefetin iç savaşından kaynaklandığını dile getirdi. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde erken seçimin olmadığını vurguladı, “Bunun yerinde seçimlerin yenilenmesi kararı alınması vardır. Türkiye son bir yılını seçim gündemiyle geçirmişken bölgemizde her gün yeni bir kriz, çatışma patlak verirken, dünya belirsiz girdabında sürüklenirken, ülkemizin ve milletimizin çözülmesi gereken meselesi var iken, sırf eski ve yeni takım arkadaşlarına çalım atmak için bu tür şartlara meyledilmesini doğru bulmuyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Gündem