Emekliler için 5 bin TL ek ikramiyede kapsam genişliyor

Emekliler için 5 bin TL ek ikramiyede kapsam genişliyor
Bazı emekli gruplarının kapsam dışında bırakıldığı 5 bin TL'lik ek emekli ikramiyesinde kapsam genişliyor.

Emeklilere 5 bin liralık ikramiye verilmesi uygulamasında çalışan emekliler kapsam dışında bırakılmıştı. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı çiftçiler de çalışan emekli sayıldığı için kapsam dışında kaldı.

Yaklaşık 1,6 milyon çiftçinin 5 bin liralık ikramiyeden yararlanması için tebliğ ile ödeme formülü gündeme geldi. Mevcut yasalarda çalışan-çalışmayan emekli tanımı bulunmuyor.

Bu formüle göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bir tebliğ yayınlayarak, "çalışan emekli, çalışmayan emekli" tanımı yapılacak. Çalışan emekliden neyin kastedildiği detaylı olarak anlatılacak.

Sabah'ın haberine göre AKP kurmayları, daha kolay ve hızlı olacağı için tebliğ yönteminin gündeme geldiğini belirtiyor.

AKP kaynakları, emekli çiftçilerin ikramiye alabilmeleri için düzenleme yapılabileceğini ve bunun bütçe görüşmelerinden önce bir torba teklifle TBMM Genel Kuruluna gelebileceğini belirtiyor.

Öte yandan SGK uzmanları, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler nedeniyle hükümetin emekli vatandaşları memnun edecek adımlar atmaya hazır olduğuna dikkat çekerek, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) ilerleyen günlerde gelecek bir torba yasada söz konusu 5 bin TL'lik ödemelerin kapsamına çalışan emeklilerin de dahil edilebileceğini belirtti.

Meclis'e getirilecek düzenlemenin ilerleyen haftalarda netleşmesi beklenirken, kanun teklifinin kapsamına tüm emeklilerin dahil edilmesi halinde Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK), 7 milyona yakın emekli için yeni bir ödeme takvimi çalışmalarına başlayacağı öne sürüldü. (Kısa Dalga)

Gündem