Emeklinin gözü kulağı kabine toplantısında

Emeklinin gözü kulağı kabine toplantısında
Emeklilerin 1100 TL olan bayram ikramiyesinin bugün yapılacak kabine toplantısının ardından artırılması bekleniyor. CHP'den ikramiyenin asgari ücret tutarına yükseltilmesi yönünde çağrı geldi.

Emekliler 2 Mayıs'taki Ramazan Bayramı öncesinde ikramiye alacaklar. İkramiyenin ne kadar olacağı yani zamlanıp zamlanmayacağının ise bugün yapılacak olan kabine toplantısında belli olması bekleniyor.

Emekli ikramiyesi geçen yıldan beri 1100 TL olarak ödeniyor. Dul aylığı alanlara 550 lira, dul aylığı ve aylık ödeme alan çocuğu olamayanlar ise 825 lira bayram ikramiyesi alıyor. Yetim aylığı alan çocuklara ise 275 lira ikramiye ödeniyor.

Ancak bu yıl yaşanan yüksek enflasyon ve piyasadaki pahalılık nedeniyle emekli ikramiyelerinin 1500 lira ile 1750 liraya yükselmesi bekleniyor. Bugün yapılan kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan7ın ikramiyeye yapılacak olan zam oranını açıklaması bekleniyor. Toplantıdan bir kaç saatönce TBMM'de açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

"Emeklilere #Bayramİkramiyesi birer net asgari ücret olsun ve bu ikramiyeden banka emeklilerin dâhil istisnasız bütün emekliler istifade etsin istiyoruz. Bu bayram öncesi, bu konudaki teklifimizin ele alınması için burada siyasi partilere çağrıda bulunuyoruz." (Kısa Dalga)

Politika