'Emekliye ek zam' düzenlemesi Kabinede ele alınacak: Erdoğan açıklama yapabilir

'Emekliye ek zam' düzenlemesi Kabinede ele alınacak: Erdoğan açıklama yapabilir
Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisini ilgilendiren 'emekliye ek zam' düzenlemesinde gözler Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısına çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün gerçekleştirilecek toplantının ardından ek zam oranını açıklaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başladı.
Son toplantısını 6 Aralık’ta yapan Kabine, bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yoğun bir gündemle toplanıyor. Beştepe’de yeni yılın ilk Kabine toplantısının en önemli başlığı ise emekliye ek zam düzenlemesi olacak.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konuya ilişkin açıklamasında, “Daha düşük gelirli olanları destekleme politikası söz konusu. Bu yaklaşımımız devam ediyor, en düşük emekli alanlara dönük olarak da ne yapabiliriz diye çalışıyoruz. Bunları hükümetimiz Kabine’de tartışacaktır” görüşünü ifade etmişti.

Erdoğan’ın talimatıyla aylardır ek zam düzenlemesi üzerinde çalışan Hazine ve Maliye ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanları, Kabine’ye emekliye ek zam formüllerine ilişkin sunum yapacak. Refah payı ve kademeli zam formüllerinin değerlendirileceği toplantıda, son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecek ve en düşük emekli maaşı (halen 7 bin 500 lira) tutarıyla birlikte ek zam oranları da netleşecek.

Asgari ücrete gelen yüzde 49 zammın ardından, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 49.25 oranında zam yapılmıştı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 6 aylık enflasyon farkı hesabıyla yüzde 37.5 oranında zam almaya hak kazanmıştı. Ek zam düzenlemesiyle emekli maaşlarına zam oranlarının eşitlenmesi bekleniyor.

Şubat ayında maaşlara yansıyacak

Emekliye ilave zam için yasal düzenleme gerekiyor. İlave zam düzenlemesinin, pazartesi günü Meclis’e sunulan torba kanun teklifine Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri esnasında eklenmesi bekleniyor. Teklifin Meclis’teki komisyon ve Genel Kurul süreçleri ile Cumhurbaşkanı’nın onay süreci dikkate alındığında emekli aylıklarına zammın yansıtılması için şubat ayı ağırlık kazanıyor.

Kabinenin bir diğer gündemi de Pençe Kilit operasyonu olacak

Pençe Kilit bölgesinde 9 askerin hayatını kaybetmesi ve Kuzey Irak'a yapılan operasyon masanın bir diğer gündemleri arasında. Ayrıca, İsveç'in NATO'ya üyelik süreci bir başka gündem başlığı olarak ele alınacak. Meclis Dışişleri Komisyonu’nda kabul edilen üyelik protokolü, önümüzdeki günlerde Genel Kurul'a gelecek. Kabinede, görüşme takvimine ilişkin değerlendirme yapılacak.

Bir diğer gündem başlığı ise İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları. (Kısa Dalga)

Gündem