EMEP Başkanı Ercüment Akdeniz: Cumhur İttifakı bir tarikatlar çatısına dönüştü

EMEP Başkanı Ercüment Akdeniz: Cumhur İttifakı bir tarikatlar çatısına dönüştü
EMEP Başkanı Ercüment Akdeniz, Cumhur İttifakı ilişkilerine değinerek "Şu an Cumhur İttifakı bir tarikatlar çatısına dönüştü" dedi.

Halk TV'de İpek Özbey'in moderatörlüğündeki Sansürsüz programında konuşan EMEP Başkanı Ercüment Akdeniz gündeme dair açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında Cumhur İttifakı'nı eleştiren Akdeniz, 'tarikatlar çatısı' tanımlaması yaptı. Akdeniz konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Şu an Cumhur İttifakı bir tarikatlar çatısına dönüştü. Kitle desteğini kaybeden bir iktidar bloku var. Biz depremleri konuşuyoruz ama ülkede çok ciddi bir sınıfsal deprem yaşanıyor zaten.

AKP'ye MHP'ye oy veren emekçiler çok zor günler yaşıyorlar. Üstüne depremin felaketi geldi, üstüne sel geldi. Bütün bunlar iktidara olan tepkiyi arttırmış durumda. Sahaya bile gidemiyorlar. bu tablo karşısında iktidarı nasıl ayakta tutabilirler? Çaresizler gideceklerini biliyorlar ama en gerici güçlere yaslanarak iktidarlarını ayakta tutmaya çalışıyorlar.

Çok net bir gösterge var önümüzde 16 Mart Beyazıt Katliamı'nın yıldönümü. 1980 öncesinde öğrencilerin üzerine bombalar atıldı. Kim yaptı bunu? Hala karanlıkta... O günden bugüne kadar Türkiye'de kontrgerilla gerçeği tartışılır. Her aydınlatılmayan katliam yeni katliamların önünü açtı ve bütün bunlar hak mücadelesinin önünü almak, halka göz dağı vermek için yapıldı. Bütün bunlar birikti ve aydınlatışmamış suç dağı oluşturdu. Buna yaslanmak, bunu yeniden farklı şemsiyelerle bir ittifak bulutu olarak görmek bize "400 vekil vermezseniz başınıza gelecekleri düşünün" günlerini hatırlatıyor."

Politika