EMEP Genel Başkanı Akdeniz: 7 siyasi partinin bir araya gelmesi toplumda çok karşılık buldu

EMEP Genel Başkanı Akdeniz: 7 siyasi partinin bir araya gelmesi toplumda çok karşılık buldu
Yedi parti ve örgütün kurduğu mücadele ittifakının çalışmaları sürüyor. EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, "Tabanda birlik isteği çok güçlü. Çalışmalarda ‘üçüncü seçeneği’ örgütlüyoruz. 7 siyasi partinin bir araya gelmesi toplumda çok karşılık buldu" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Halkevleri (HE) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun (SMF) oluşturduğu 7 siyasi güç ortak mücadele vurgusuyla aldıkları toplantı ve konferanslarla çalışmalarını sürdürüyor. 'Temel sorunlarına karşı ortak mücadele' yürütme kararı alan 7 parti ve oluşum, önümüzdeki günlerde mücadele programı çerçevesinde “İlkeler manzumesi” yayınlayacak.

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, güncel siyaset ve önümüzdeki dönem mücadele hatlarına dair Mezopotamya Ajansı'na değerlendirmelerde bulundu. “Bizim 7 parti ve örgütle kuruduğumuz ittifak şuan bir mücadele ittifakı. Bunun bir seçim ittifakına dönüşmesi için kapsamlı bir ilkeler birliğine ihtiyaç var. Bunun için ise çalışmalar yürütülüyor” diyen Akdeniz, masanın genişlemesi için çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

'HERKES BİRLEŞİN ARTIK DİYOR'

Siyasi partilerin hedefleri doğrultusunda çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Akdeniz, yaklaşık 4 aydır birçok ilde halk toplantıları yaptığını belirtti. Yaptıkları toplantılara başta inanç örgütleri olmak üzere birçok kesiminde bu toplantıya katıldığını ifade eden Akdeniz, toplantılardaki gözlemlerini şöyle açıkladı: “Herkeste bir arayış var. Herkes ‘Birleşin artık’ diyor. Böylesi güçlü bir talep de var. Tabanda birlik isteği çok güçlü. Bu isteğin daha da güçlenmesi gerekiyor. Çalışmalarda ‘üçüncü seçeneği’ örgütlüyoruz. 7 siyasi partinin bir araya gelmesi toplumda çok karşılık buldu.”

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI

Erken seçim tartışmalarını değerlendiren Akdeniz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ne diyor düzen siyaseti ‘Erken seçim istiyoruz. Seçimi bekleyin. Seçim olacak sizi kurtaracağız’ diyor. Biz böyle yapmak istemiyoruz. Çünkü bu halkı aldatmak olur. Bakın biz EMEP, HDP ve TİP seçimlere tek başımıza seçimlere girme yeterliliğine sahibiz. Seçimlere giremeyen ama beraber hareket ettiğimiz diğer parti ve örgütlerle zaten dostuz. Beraber hareket ediyoruz. Biz seçimlere hazırız. Bizim daha önce seçim tecrübemiz var, ittifak tecrübemiz var. Bu açıdan ‘Aman geç kalıyoruz, seçimi kaçıracağız' gibi düşüncelere halkımız düşünmesin, rahat olsun. Bizim rotamız mücadeleyi sağlam zemine oturtmak ve ilkelerde güçlü bir birlik sağlamak. Biz bu çalışmaları erken seçim geliyor diye rafa kaldıramayız. Eken seçim ihtimalini zaten çok görmüyoruz. İktidar şuan erken seçime gidebilecek bir pozisyon yakalayamadı çünkü enflasyon çok yüksek.”

‘CHP'NİN AYNI DAVRANIŞI HDP'YE GÖSTERMESİ GEREKİR'

İktidarın HDP’ye yönelik sürdürdüğü “siyasi” operasyonlarına değinen Akdeniz, iktidarın bu yolla tüm toplumsal muhalefete gözdağı vermeye çalıştığını aktardı. İktidarın olası seçimlere kadar ülkede Olağanüstü Hal (OHAL) havası yaratmaya çalıştığını da aktaran Akdeniz, “Kim bu baskılara sessiz kalırsa seçimlerden de mağlubiyetle çıkacaktır demektir. Biz ittifak güçleri olarak bu operasyonlar kime uygulanırsa onun yanında yer alacağız. Bakın biz Kemal Kılıçdaroğlu’na Çubuk’ta linç girişimi olduğunda hemen ‘yanındayız’ dedik, Canan Kaftancıoğlu’na siyasi yasak geldiğinde yine ‘yanınızdayız’ dedik. Onun için bugün CHP’nin ve sosyal demokratların aynı davranışı HDP’ye de göstermesi gerekli. Bu dönem yan yana durma dönemidir. İktidar HDP’yi kriminalize ederek, suçluymuş gibi bir hava yaratarak bir kapatma tehdidi oluşturuyor. Bu operasyonlar hem bizim oluşturmaya çalıştığımız ittifaka yönelik hem de Kürt halkına yöneliktir. Biz onlara en güçlü desteği vereceğiz” dedi.

Politika