EMEP milletvekili adaylarını tanıttı: Tek adam düzenine son!

EMEP milletvekili adaylarını tanıttı: Tek adam düzenine son!
EMEP, Yeşil Sol Parti listelerinden seçime giren milletvekili adaylarını tanıttı. Adaylar arasında 10 Ekim Ankara Gar katliamında hayatını kaybeden Korkmaz Tedik’in annesi Zöhre Tedik ile Soma maden katliamında hayatını kaybeden Uğur Çolak’ın annesi Gülsüm Çolak da yer alıyor.

Emek Partisi (EMEP), Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında Yeşil Sol Parti listelerinde yer alan milletvekili adaylarını Ankara'da düzenlediği toplantıyla tanıttı.

Seçim çalışmalarına "Tek adam düzenine son! Halk kazanacak, emekçiler kazanacak" sloganıyla başlayan EMEP, toplantıda seçim bildirgesi ile kadın bildirgesini de açıkladı.

Akdeniz: Emek ve Özgürlük İttifakı 3. seçenek olarak yoluna devam ediyor

Nergis Kültür Kongre Merkezi'nde yapılan toplantıda seçim bildirgesini açıklayan EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, "Türkiye işçi sınıfına ve halklara bir yol açmak üzere birlik ve ittifak programını açıkladık. O gün bugündür çok uğraştık ve nihayet 24 Eylül'de Emek ve Özgürlük İttifakı’nın partileri ve güçleri olarak mücadele ittifakımızı ilan ettik. Bu ittifak artık bir mücadele ittifakı oldu. Türkiye işçi sınıfına ve ezilen halklara ışık oldu. Türkiye'nin tarihinin en kritik seçimlerine yaklaşırken, Emek ve Özgürlük İttifakı, üçüncü seçenek olarak yola devam etmeye karar verdi. Yolumuz açık olsun” dedi.

Önceliklerinin deprem olduğunu söyleyen Akdeniz, "Deprem suçlarının hesabını bunlardan hep birlikte soracağız. Deprem suçluları yargı önüne gelecek ve bunun hesabını soracağız" diye konuştu.

Gürkan: Tek adam düzeni değil, kadınlar kazanacak

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Yeşil Sol Parti Ankara 1. Bölge 2. sıra milletvekili adayı Selma Gürkan, kadın seçim bildirgesini açıkladı.

Kadınların 100 yıl önce bu toprakların emperyalist işgalden kurtuluş mücadelesinin parçası olduğunu söyleyen Gürkan, “Bu topraklara siper olup savundular, işgalcilere karşı grev yaptılar, bağımsızlık için meydanlara koştular. Onlarca yıl bu ülkeyi kalkındıran fabrikalarında işçi, memleketi doyuran tarlalarda ücretsiz aile emekçisi, çayda, tütünde, pamukta mevsimlik yevmiyeli oldular. Hane içindeki tüm işler, tüm bakım emeği kadınların sırtına yüklendi. Kadınlar bu yüzyıllık Cumhuriyet’e herkesten çok emek verdi, en az karşılığı onlar aldılar. Kadınlar olarak kararlıyız. Kadınlar istihdam hakkını, eşit işe eşit ücret hakkını, insanca bir çalışma düzenini kazanacak. Nefret politikaları ve ayrımcı politikalara karşı eşitliği ve özgürlüğü hep birlikte kazanacağız. Şiddetsiz bir yaşamı, hayatlarımızı haklarımızı, güvenli kentleri kazanacağız” diye konuştu.

Ardından adaylar kürsüye çıkarak kendilerini tanıttı. Adaylar arasında 10 Ekim Ankara Gar katliamında hayatını kaybeden Korkmaz Tedik’in annesi Zöhre Tedik, Soma maden katliamında hayatını kaybeden Uğur Çolak’ın annesi Gülsüm Çolak, Hizbullah tarafından katledilen Gerçek Dergisi Diyarbakır Temsilcisi Namık Tarancı’nın eşi Derman Tarancı, ODTÜ öğrencisi Sıla Altun da bulunuyor. (Kısa Dalga)

Politika