EMEP milletvekili Karaca, Pazarcık'taki Suriyelilerin çadırlarını ziyaret etti: Su ve yemek ihtiyacı karşılanmıyor

EMEP milletvekili Karaca, Pazarcık'taki Suriyelilerin çadırlarını ziyaret etti: Su ve yemek ihtiyacı karşılanmıyor
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde çadırlarda kalan Suriyelileri ziyaret eden EMEP milletvekili Sevda Karaca "Su olmadan, yemek ihtiyaçları karşılanmadan burada bir hayat sürdürmeye çalışıyorlar" diye konuştu.

Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Maraş'ın Pazarcık ilçesindeki Cengiz Topel Mahallesi'nde, depremzede Suriyeli göçmenlerin yaşadığı çadırları ziyaret etti.

EMEP'in Twitter hesabından paylaşılan videoda, bölgedeki izlenimlerini aktaran Sevda Karaca, "Bu gördüğünüz alanda Suriyeliler kalıyor. Kobane'den, Afrin'den yıllar önce buraya savaş nedeniyle gelmiş olan, 10 yılı aşkın süredir burada yaşayan Suriyeliler. Derme çatma çadırlarda, çoluk çocuk yaşıyorlar. Burada yeni doğmuş bebekler, küçük çocuklar, hamile kadınlar, yaşlılar var. Depremin ilk gününden itibaren burada yaşamaya çalışıyorlar" sözlerini sarf etti.

Yeterli yardım yapılmadığını belirten Karaca, "Depremin altıncı ayına geliyoruz. Derme çatma çadırlarda bir hayat sürdürmeye çalışıyorlar. Buraya yeterli yardımın gelmediğini hatta belli bir süreden sonra hiçbir yardımın gelmediğini de anlattılar" diye konuştu.

'Mülteciler kaderine terk edilmiş durumda'

Depremin ilk günlerinde Suriyelilerin kaldığı alanın karşısında bir çadırkent kurulduğunu aktaran Karaca, şunları söyledi:

"Bu alanın karşısında boş bir alan var. O alana depremin ilk zamanlarında bir çadırkent kurulduğunda, o çadırkentin vatandaşlar tarafından desteklenmesi, bir miktar da yiyecek yardımlarının yapılması dolayısıyla oradaki yardımlarla birlikte buradaki çocukların ihtiyaçları da gideriliyormuş. Ama orası konteynerkente taşındıktan sonra buradaki mülteciler kaderine terk edilmiş durumda. Sıcağın alnında bir damla su olmadan, yemek ihtiyaçları karşılanmadan burada bir hayat sürdürmeye çalışıyorlar."

Göçmenlerin ihtiyaçlarının karşılanması için İçişleri Bakanlığı'na çağrı yapan Karaca, "Burada yaşayan insanların, insani koşullara kavuşturulması, en azından bir konteynere yerleştirilmesi en önemli gündem maddelerinden bir tanesi olmalı. Buranın yemek, su ihtiyacının karşılanması gerekiyor. Buradaki çocuklar için de bir an önce ihtiyaçların karşılanması gerekiyor. Hem kaymakamlığı hem valiliğe hem İçişleri Bakanlığı'na sesleniyoruz, burayı bu halde bırakamazsınız. Bu konunun takipçisi olacağız" dedi.

Gündem