Emin Şen, resmi seminerde ‘Bakan Danışmanı’ olarak sunum yapmış

Emin Şen, resmi seminerde ‘Bakan Danışmanı’ olarak sunum yapmış
İçişleri Bakanlığı’nın, CHP Grup Başkanvekili Özel’in iddialarından sonra “Bakanlık müşaviri olarak görev yapmadığını” açıkladığı Emin Şen’in, Bakanlığın 2017’deki resmi programında “Bakan Danışmanı” olarak sunum yaptığı ortaya çıktı. Şen, aynı unvanla Aydın Valiliği’nin resmi internet sitesinde de “ziyaret edenler” arasında yer alıyor. Emin Şen ismi Bakanlık internet sitesi içinde arandığında 2014 yılında girildiği anlaşılan bilgide, “Bakan Danışmanlığı görevini yürüttüğü” belirtiliyor.

İçişleri Bakanlığı, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in “trol ordusunu yöneten kişi” iddiasıyla ismini açıkladığı Emin Şen’in Bakanlık Müşaviri görevi bulunmadığını açıkladı ancak Şen’in, 2017 ve 2020 tarihlerindeki iki resmi programda bulunduğu ortaya çıktı. Emin Şen ismi Bakanlık internet sitesi içinde arandığında 2014 yılında girildiği anlaşılan bilgide, “Bakan Danışmanlığı görevini yürütmekte olduğu” belirtiliyor.

Şen’in, “Bakan Danışmanı” sıfatıyla katıldığı toplantılardan biri 2017’de yapıldı. “Kriz (Acil Durum Yönetimi) Hizmet İçi Eğitim” adıyla düzenlenen programı, İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı hazırladı.

Antalya’da 18 – 22 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılan seminerin açılış konuşmasını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptı.

emin-sen-program.jpg

Emin Şen, seminerin ikinci günü olan 19 Aralık 2017’de öğle arasından sonraki bölümde konuşmacı olarak sunum yaptı. Şen’in konuşma konusu Eğitim Dairesi Başkanlığı’nın hazırladığı resmi programda “Medya / Sosyal Medya Kullanımı” olarak duyuruldu. Seminerde EminŞen’in ismi; “Emin Şen / Bakan Danışmanı / İçişleri Bakanlığı” olarak yer aldı.

Şen, seminerin katılımcılarına saat 15:45 ile 17:00 arasında bir saat 15 dakika süreyle bu konuyu anlattı.

2020’de Aydın’daki resmi ziyarette

Emin Şen’in “Bakan Danışmanı” olarak katıldığı bir diğer toplantı da 2020 yılında Aydın Valiliği’ne yaptığı “hayırlı olsun” ziyareti oldu.

Aydın Valiliği’nin sosyal medya hesabından 25 Haziran 2020’de yapılan paylaşımda fotoğrafa da yer verilerek Şen ve beraberindekilerin Vali Hüseyin Aksoy’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundukları, “İçişleri Bakanı Danışmanı Emin Şen ve beraberindeki heyet, Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu” ifadesiyle duyuruldu.

emin-sen-valilik.jpg

Valiliğin resmi internet sitesinde 26 Haziran 2020’de Vali Aksoy’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunanların isimleri kurumları ve unvanlarıyla sınıflandırılarak yer aldı. Şen’in ismi, Valiliğin resmi internet sitesinden “Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’a Hayırlı Olsun Ziyaretleri Devam Ediyor” başlığıyla yapılan bu duyuruda ziyaret edenler “Milletvekilleri”, “Adli Erkândan”, “Askeri Erkârdan” “Belediye Başkanları ve Siyasi Partilerden” diye sınıflandırıldı. Emin Şen’in ismi, “Kamu Çalışanlarından” grubunda ilk sırada şöyle yer aldı:

“Kamu Çalışanlarından; İçişleri Bakanı Danışmanı Emin Şen, Karayolları Genel Müdürlüğü1. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Çocuk Cerrahisi Opr. Dr. Ömer Kukul, Çine Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Engin Tetik”

Bakanlığın sitesindeki bilgi: Bakan danışmanlığı görevini yürütmektedir

CHP’li Özgür Özel’in açıklamasından sonra Emin Şen’in fotoğrafına İçişleri Bakanlığı’nın internet sitesinden ulaşılamadı ancak site içinde “Emin Şen” olarak arama yapıldığında 3 Mart 1014’te girildiği anlaşılan bilgide yazım kurallarındaki hatalarla birlikte, aynen şu ifade yer aldı:

emin-gecmis.jpg

“EMİN ŞEN: Emin Şen bakan danışmanı 1978 İstanbul doğumlu türkiye’nin ilk yeni nesil iletişim çalışmalarını gerçekleştiren Emin Şen, önde gelen medya kuruluşlarında danışmanlık ve yeni medya eğitimleri verdi. çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif rol alan Emin Şen lisans işletme mezunu, evli ve iki çocuk babasıdır, ve bakan danışmanlığı görevini yürütmektedir.”

Gündem