Eminağaoğlu’ndan CHP adaylığı için başvuru

Eminağaoğlu’ndan CHP adaylığı için başvuru
Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, CHP’den milletvekili adaylığı başvurusunda bulundu.

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, CHP'den İstanbul veya Artvin milletvekili adayı olabilmek için başvuruda bulundu.

CHP’ye yaptığı başvuruya ilişkin Kısa Dalga’ya bilgi veren Eminağaoğlu, “AKP iktidarı boyunca yargıda örgütlenme yoluna da giderek yargı bağımsızlığı diye mücadele verirken, yakın zamanda aynı anda üç Adalet Bakanı’na iftira suçundan hakkında dava açıldığını ve beraat ettiğini” hatırlatarak şunları kaydetti:

"Mücadeleyi etkin yürütebilmek için TBMM çatısı altında olma kararlılığındayım, olmazsa da her koşulda yargı bağımsızlığı için mücadeleye devam etme kararlılığım asla değişmeyecek."

Bir davada üç bakan taraf

Hakkındaki davanın taraflarının Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin ve Bekir Bozdağ olduğunu belirten Eminağaoğlu, bir davada eski ve yeni üç Adalet Bakanın taraf olmasının Türkiye'de ilk kez karşılaşılan bir durum olduğunu kaydetti.

Yedi yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Eminağaoğlu hakkındaki beraat kararı istinaf incelemesinde “mahkumiyet kararı verilmeli” denilerek bozuldu. Bu bozma kararından sonra ilk beraat kararı veren hakim değiştirildi.

Yerel mahkemenin, istinaf mahkemesinin kararına direnme hakkı bulunmuyor. (Kısa Dalga)

Gündem