Emine Erdoğan, kadın çiftçilerle domates topladı

Emine Erdoğan, kadın çiftçilerle domates topladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ankara'nın Ayaş ilçesinde kadın çiftçilerle ata tohumlarından yetiştirilen yerli üretim domatesleri topladı, kışlık menemen yapımına eşlik etti.

Emine Erdoğan, Akkaya Mahallesi'nde yetiştirdikleri Ayaş domateslerini hasat eden kadın çiftçileri ziyaret etti. 'Ata Tohumu Projesi' kapsamında üretilen domateslerin toplanmasına yardım eden Erdoğan, çiftçilerle sohbet etti. Erdoğan, domatesin yanı sıra patlıcan, kabak, taze soğan gibi tarladaki diğer yerli ürünlerden de topladı.

ekran-resmi-2022-08-24-12-52-44.png

Emine Erdoğan'a, ürünlerin ekimi ve yetiştirilmesine ilişkin bilgi veren Ayaş Akkaya Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Zehra Varol ve Ayaş Belediye Başkanı Burhan Demirbaş, domateslerin kimyasal gübre ya da ilaç kullanılmadan üretildiğini, tarım zararlılarıyla da ısırgan otundan elde edilen doğal ilaçlamayla mücadele edildiğini anlattı.

ekran-resmi-2022-08-24-12-52-34.png

Ayrıca ata tohumundan üretilenlerin diğer domateslere göre raf ömrü kısa olduğu için kooperatif tarafından salça, sos, domates suyu, turşu ve sporcu içeceği gibi ürünler yapılıp değerlendirilmesi için girişimlerde bulunulduğu aktarılan Erdoğan, kimyasal kullanılmadan doğal üretim yapılmasını desteklediklerini belirtti. (DHA)

Gündem