Metin Cihan: Erdoğan konuşma yaptığı esnada Türkiye-İsrail arasında gemiler yük taşımaya devam ediyor

Metin Cihan: Erdoğan konuşma yaptığı esnada Türkiye-İsrail arasında gemiler yük taşımaya devam ediyor
Gazeteci Metin Cihan, Türkiye-İsrail ticaretinin bitmediğini belirterek iki ülke arasındaki gemi rotalarını paylaştı. Cihan "Erdoğan konuşma yaptığı esnada Türkiye-İsrail arasında gemiler yük taşımaya devam ediyor" dedi.

Yurtdışında yaşayan ve İsrail-Türkiye arasındaki ticareti gündeme taşıyan Gazeteci Metin Cihan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ticareti kestik" sözlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Cihan sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımda, İsrail-Türkiye arasındaki gemi rotasının anlık ekran görüntülerini paylaşarak, ticaretin sürdüğünü belirtti.

Cihan şunları kaydetti:

"Az önce Erdoğan'ın "İsrail ile ticareti kestik" açıklamasına denk geldim. Hemen kontrol ettim. Kesmemişiz. Tam olarak Erdoğan konuşma yaptığı esnada Türkiye-İsrail arasında gemiler yük taşımaya devam ediyor. Örneğin, Ayyıldız ve Türkon İstanbul adlı gemiler şu an seyir halinde."

Ne olmuştu?

Türkiye'nin jet yakıtı dahil, İsrail'le ticareti sürdürdüğü iddiaları kamuoyunda tepkiye neden olmuştu.

Kamuoyu baskısı sonrası Ticaret Bakanlığı, 9 Nisan’da yaptığı duyuruyla 54 ürün grubunda İsrail’e ticaret kısıtlaması getirdiğini duyurmuştu.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat kısıtlamaya dair “İsrail, uluslararası hukuktan kaynaklanan yükümlülükleri çerçevesinde, Gazze’de derhal ateşkes ilan edene ve Gazze Şeridi’ne yeterli miktarda ve kesintisiz insani yardım akışına izin verinceye kadar yürürlükte kalacak” demişti.

Erdoğan ise Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile Cumhurbaşkanlığı'nda yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada "İsrail ile ticaret ilişkileri sorusuna' "Yoğun ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz. O iş bitti. Ticaret Bakanı'mız bunu açıkladı" demişti.

Erdoğan bugün, İstanbul'daki Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı'nda da "İsrail'le artık ilişkilerimizi ticari anlamda başta olmak üzere kestik kesiyoruz" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem