Emine Şenyaşar, Adalet Bakanı ile görüşebilmek için Ankara’ya geldi, bakanlık binasına alınmadı

Emine Şenyaşar, Adalet Bakanı ile görüşebilmek için Ankara’ya geldi, bakanlık binasına alınmadı
Ankara’ya gelen Emine Şenyaşar, “Oğlumu bıraksınlar. Artık yeter. Ben de evime ve torunlarımın yanına gideyim. Eğer oğlumu bırakmazlarsa ben Adalet Bakanlığı önünde oturmaya devam edeceğim” dedi.

Eşi ve iki oğlu öldürülen ve bir oğlu cezaevinde olan Emine Şenyaşar, Adalet Bakanı ile görüşebilmek için Ankara’ya geldi. Taleplerinin karşılanmaması durumunda Urfa’da sürdürdüğü adalet nöbetini Ankara’ya taşıyacağını daha önce açıklayan Emine Şenyaşar, bakanlığa alınmadı.

Yeşil Sol Parti Urfa Milletvekilli Ferit Şenyaşar, annesi Emine Şenyaşar ve bazı milletvekilleri ile birlikte Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Şenyaşar, beş yıldır adaletin sağlanmadığını belirterek, annesi Emine Şenyaşar’ın “adalet” talebiyle Ankara’ya geldiğini söyledi.

Şenyaşar, annesinin 68 yaşına rağmen 846 gündür Urfa Adliyesi önünde nöbet tuttuğunu, tek talebinin adaletin sağlanması olduğunu belirten Şenyaşar, “Tek amacı yetkililerin onu duymasıydı. Ama maalesef Ankara’da adalet sağlayıcılar annenin çığlığını görmezden geldiler” dedi.

Şenyaşar, “Biz bu açıklamadan sonra Adalet Bakanlığı’na görüşme talebi ileteceğiz. Eğer adaletin sağlanacağına dair bize söz verirlerse biz oradan ayrılıp gideceğiz. Anne Ankara’da kalmak istemiyor. Hem gözlerinden hem de dizlerinden ameliyat olması lazım. Adalet gelmediği sürece tedavi olmayacağını söylüyor. Eğer adalet sağlanmazsa mücadelemizi Ankara’da sürdüreceğiz” dedi.

Emine Şenyaşar: Oğlumu bıraksınlar, evime gideyim

Emine Şenyaşar ise “Oğlumu bıraksınlar. Artık yeter. Ben de evime ve torunlarımın yanına gideyim. Ailemi katlettiler, oğlumu hapse attılar. Eşimi gözlerimin önünde katlettiler. Eğer oğlumu bırakmazlarsa ben Adalet Bakanlığı önünde oturmaya devam edeceğim. Erdoğan da çok iyi biliyor, hükümet de çok iyi biliyor ki benim çocuğumun hiçbir suçu yok. Kayıtları çıkarsınlar eğer çocuklarım suçlu ise diğer iki çocuğumu da tutuklasınlar” dedi.

Şenyaşar ailesi, basın toplantısının ardından Adalet Bakanı ile görüşmek amacıyla Adalet Bakanlığına yürüdü. Meclisin Dikmen Kapısında polislerce uzun bir süre durdurulan aile, yürüyüşte ısrar ederek bakanlığa yürüdü.

İHD ve ÖHD’li avukatlarla birlikte Adalet Bakanlığına giden aile, bakan ile görüşme taleplerini iletti. Görevliler, bakan ve yardımcılarının bakanlıkta olmadığını belirterek, CİMER veya dilekçe yoluyla başvuru yapmaları gerektiğini söyledi. (Kısa Dalga)

Gündem