Emine Şenyaşar: Ankara’ya gelirsem ölene kadar oturduğum yerden kalkmam

Emine Şenyaşar: Ankara’ya gelirsem ölene kadar oturduğum yerden kalkmam
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a seslenen Ferit Şenyaşar, “Bir süre tanıyacağız ve hukuki taleplerimiz karşılanmasa Ankara’ya geleceğiz, Bakanlığın önüne bu pankartımızı asıp, nöbetimizi sürdüreceğiz” dedi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın 9 Mart 2021’de Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 826’ncı gününde.

Emine Şenyaşar ile Yeşil Sol Parti Milletvekili Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önündeki beton bariyerlere "Şenyaşar ailesi için adalet" yazılı pankart asarak, açıklama yaptı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Ferit Şenyaşar, 5 yıldır adalet mücadelesi verdiklerini belirterek, “2 yıldır eşini ve çocuklarını kaybeden annem arkada üzerinde adalet yazan binanın önünde adalet nöbeti tutuyor. Annenin haklı olduğunu devletin bütün üst düzey yöneticileri biliyor. Ama adaletsizlik devam ediyor. Yeni Adalet Bakanı konferanslara çıkarak açıklamalar yapıyor. Türkiye’nin ikinci yüzyılından bahsediyor. ‘Türkiye’nin ikinci yüzyılı adalet yüzyılı olacak’ diyor. Adaletten bahsediyor, 'Geç gelen adalet doğruda olsa adalet değildir' diyor. Yeni Adalet Bakanı bu açıklamaları yaparken acaba Urfa’da iki yıldan fazladır nöbet tutan anneyi görmüyor mu? Anne sonuna kadar haklı, nöbeti sürdürecek. Yeni Bakan bu adaletsizliği görmezden gelirse, biz de bir süre tanıyacağız ve hukuki taleplerimiz karşılanmadığı zaman annem ile birlikte Ankara’ya geleceğiz ve Bakanlığın önüne bu pankartımızı asıp, nöbetimizi bu şekilde sürdüreceğiz. Adalet gelene kadar bu mücadele sürecek” dedi.

“Ankara’ya gelirsem ölene kadar oturduğum yerden kalkmam”

Emine Şenyaşar ise şöyle konuştu:

“3 yıldır nöbetteyim. Kar yağdı ben yine buradaydım, yazın en kavurucu sıcaklarında buralardaydım. Adaleti sadece kendim için değil, herkes için istiyorum. Oğlum bırakılmaz ise Ankara’ya geleceğim ve orada nöbet tutacağım. Nasıl burada kalıp nöbet tuttuysam, Ankara’da da tutarım. Ankara’ya gelirsem ölene kadar oturduğum yerden kalkmam. Bir ölüm olacaksa adliye binası önünde olsun. Nasıl 3 yıl burada sürdürdüysem bundan sonra Ankara’da da sürdürürüm. Artık oğlum eve gelsin istiyorum. İnsan hastanede katledilmez. Hastane kayıtları ortaya çıkarılsın ve tüm dünya nasıl bir katliam yapıldığını görsün. Katliamı yapan dönemin AKP milletvekili, niye tutuklanmıyor?”

Açıklamanın ardından aile, adliyenin giriş kapısı önünde oturarak, nöbet başlattı. (Kısa Dalga)

Gündem