Emine Şenyaşar'ın 2 yıla kadar hapis istenildi

Emine Şenyaşar'ın 2 yıla kadar hapis istenildi
İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar hakkında, AKP’li İbrahim Halil Yıldız’a "hakaret ettiği" gerekçesiyle açılan davada ceza talep edildi.

Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar hakkında, Yıldız’a “Hakaret” ettiği gerekçesiyle açılan davanın 2’nci duruşması Urfa 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mezopotamya Ajansı'nın geçtiği habere göre İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar duruşmaya, katılmazken, avukatları Ahmet Taş ve Ali Arslan hazır bulundu.

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada, iddia makamı esas hakkında mütalaasını sundu.

Hapis cezası istendi

Savcı, Şenyaşar’ın “Hakaret” ettiğini ileri sürerek, 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Şenyaşar’ın avukatı Ahmet Taş, mütalaaya karşı ek süre talebinde bulundu. Avukat Ali Arslan ise, bir önceki duruşmada talep edilen tevsi tahkikat taleplerinin değerlendirilmesini talep ederek, değerlendirme sonrası mütalaaya karşı beyanda bulunacaklarını belirtti. Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, duruşmayı 20 Aralık’a erteledi.

Emine Şenyaşar hakkında benzer gerekçelerle Adalet Nöbeti’ni tutmaya başladığı 9 Mart 2021 tarihinden bu yana 31 soruşturma açıldı.

Soruşturmaların 10’u davaya dönüştü. (Kısa Dalga)

Gündem