Emine Şenyaşar’a 2 yeni dava

Emine Şenyaşar’a 2 yeni dava
Adalet Nöbetinin 690. gününde olan Emine Şenyaşar hakkında bugüne kadar 31 dosya açıldı, 28’inde soruşturma yürütüldü, 10’u davaya dönüştü.

Urfa’nın Suruç ilçesinde, 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın, 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 690'ıncı gününde devam ediyor.

Nöbetin başladığı günden bu yana polis şiddetine uğrayan, aynı zamanda hakkında sayısız soruşturma başlatılan Emine Şenyaşar’a yılın ilk ayında 2 dava daha açıldı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Şenyaşar hakkında, AKP’li İbrahim Halil Yıldız'a "hakaret" ettiği iddiasıyla açılan soruşturmalardan 2'sinin daha davaya dönüşmesiyle dava sayısı 10 oldu.

Ailenin avukatlarından Nihat Şahin, Emine Şenyaşar hakkında adalet mücadelesi yürüttüğü için şuana kadar hakkında 31 dosya açıldığını belirterek, "Bunların 28’inde soruşturma yürütüldü. Birleştirmeler ve yetkisizlik kararları sonrası şu anda halihazırda açılmış 10 dava mevcut" dedi. Şenyaşar'ın sadece polis şiddetine değil yargı şiddetine de maruz kaldığını söyleyen Şahin, "Emine Şenyaşar'ın haykırışları, yakarışları davaya dönüşüyor. İfade özgürlüğü kapsamındaki bütün söylemleri bugün karşımıza dava olarak çıkıyor" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem