Emniyette 'FETÖ’den açığa alınanların yerine Menzilciler yerleştiriliyor iddiası

Emniyette 'FETÖ’den açığa alınanların yerine Menzilciler yerleştiriliyor iddiası
Emniyetteki kadrolaşma iddiaları bir kez daha gündemde. Gazeteci Tolga Şardan "Emniyette açığa alınan isimlerin yerine Menzil Cemaatine kadro mu açılıyor" sorusunu gündeme getirdi ve ekledi: Tabii burada, "böylesi kritik birimlerde sakıncalı personel nasıl çalıştırılıyor?", "söz konusu personelin referansları kim / kimler?" sorularının yanıtları önemli.

Emniyette MİT'ten gelen verilerin incelenmesinin KOM Başkanlığı'nda altı aydır devam ettiği bilgisini veren Şardan bir veri siteminde 3 binden fazla personelle ilgili bilgi çıktığını yazdı. Açığa alınan polis sayısının 445’te kaldığını ifade eden Şardan, "Emniyette yeni tarikatlara kadro mu açılıyor?" sorusunu gündeme getirdi.

Tolga Şardan’ın t24'deki yazısının ilgili bölümü şöyle:

"MİT'ten gelen veri listelerinde yer alan bazı isimlerin daha önce FETÖ içinde bulunmasına karşın şimdilerde başka tarikat / cemaat kadrolarından emniyet teşkilatında çalışmaya devam ettiği belirtiliyor.

Bu tabloya bağlı olarak bir bilgi daha vereyim; açığa alınan 445 polisin büyük bölümü il emniyet müdürlükleri bünyesinde görevli.

Bununla birlikte son günlerde Emniyet'in merkez teşkilatındaki önemli birimlerinde görev alan personelden branş dışı bırakılanlar var.

Uygulamanın anlamı şu; veriler üzerinden tespit edilen "sakıncalı / sorunlu" personelin özellikle operasyonel faaliyetleri bulunan birimlerden tayini çıkartılıyor.

Bu birimler arasında İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı, Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı, Özel Harekat Başkanlığı, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı gibi dikkat çeken birimler var.

Özellikli birimlerden "sakıncalı" görülüp branş dışına çıkarılan personelin bir daha yeni bir karar alınmadıkça aynı birimlerde çalışması olanaksız.

Tabii burada, "böylesi kritik birimlerde sakıncalı personel nasıl çalıştırılıyor?", "söz konusu personelin referansları kim / kimler?" sorularının yanıtları önemli.

Acaba Menzil'e kadro mu açılıyor?

Bakmayın siz, Emniyet'in 400 bin kişilik teşkilat olduğuna. Herkes, herkesin seceresini bilir!" (Kısa Dalga)

Gündem