Emre Olur'a Doğu Perinçek de sorulmuş

Emre Olur'a Doğu Perinçek de sorulmuş
Emre Olur ifadesinde bir gazetecinin Sedat Peker ile görüşmek için kendisini aradığını, bir diğerinin ise Sedat Peker'in gözaltına alındığına ilişkin haberleri teyit etmeye çalıştığını söyledi. Olur’un ismi sorulan bütün isimlerin gazetecilik faaliyetleri kapsamında irtibat kurduklarına ilişkin yanıtlar verdiği görüldü.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, b organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in basın danışmanı olduğu belirtilen Emre Olur’un sorgusundan detaylar yazdı.

Saygı Öztürk yazısında “Emre Olur'a yalnız Sedat Peker'in çevresinde olduğu düşünülen isimler değil, gazeteciler de soruluyor. Ama Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'le ilgili de sorular yöneltildiğini öğrendim” dedi.

Öztürk, “Doğu Perinçek isimli şahsı tanıyor musunuz? Tanıyorsanız nerede, ne zaman, nasıl, kimin aracılığıyla tanıştınız? Aranızda ticari ilişki, alacak-verecek, husumet var mı?” sorularının yöneltildiğini aktardı. Öztürk’ün aktardığına göre, Emre Olur, “Doğu Perinçek isimli şahsı şahsen tanımam, sosyal medyadan tanırım. Birebir görüşmüşlüğüm yoktur. Ne telefonla ne de yüz yüze görüşmedim. Husumetim, ticari alışverişim yoktur. Twitter de kurulan sesli sohbet odasına dinleyici olarak katıldım. Doğu Perinçek sohbet esnasında ‘Sedat Peker'e ve Sedat Peker'i sevenler FETÖ'cü' deyince, ben de Doğu Perinçek'e sert bir dille, Sedat Peker'in ve sevenlerinin FETÖ'cü olmadığını, ‘Bu iddianı kanıtlayamazsan namertsiniz' dedim. Yaşadığım bu idi" dedi.

GAZETECİLİK SORGULANDI


Olur'a “Sedat Peker suç örgütü ile ilgili dijital platformda ve sosyal medyada yaptığınız ve tarafınıza okunan paylaşımlardan ötürü kimler sizinle irtibata geçti?” sorusu da yöneltildi.

Olur bir gazetecinin Sedat Peker ile görüşmek için kendisini aradığını, bir diğerinin ise Sedat Peker'in gözaltına alındığına ilişkin haberleri teyit etmeye çalıştığını söyledi. Olur’un ismi sorulan bütün isimlerin gazetecilik faaliyetleri kapsamında irtibat kurduklarına ilişkin yanıtlar verdiği görüldü.

Emre Olur'a irtibat kurduğu kişiler arasından herhangi belge, video, resim ses kaydı veya dijital veri alış-verişi yapıp yapmadığı, yardım alıp almadığının sorulduğunu, Olur’un kimseden video, resim, belge ve yardım almadığını kaydettiğini aktaran Öztürk, “Emre Olur'un açıklamasında bulunmamasına rağmen iki tanınmış gazeteciyle Sedat Peker'in irtibatı olup olmadığı sorusu da yöneltiliyor. Olur böyle bir konudan haberinin olmadığını belirtiyor” diye yazdı.

YAZININ TAMAMI

Gündem