Emre Olur'un iddianamesinden detaylar: 7,5 yıla kadar hapis talep edildi

Emre Olur'un iddianamesinden detaylar: 7,5 yıla kadar hapis talep edildi
Sedat Peker'in 'basın danışmanı' olarak bilinen Emre Olur hakkında iki suçtan 7,5 yıla kadar düzenlenen iddianamede, Olur'un 'örgütsel bir yapıda çalıştığı' belirtildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 'Reis Sedat Peker suç örgütü' hakkında soruşturma yürütülerek dava açıldığı ve bu davanın Anadolu 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesinde devam ettiği belirtildi.

İddianamede Olur'un, Peker'in Türkiye'den ayrılışı ve çeşitli yurt dışı ülkelerinde firari olarak bulunduğu süreçlerde bizzat yanında olduğu aktarıldı.

Olur'un sosyal medyayı aktif şekilde kullandığı, örgüt lideriyle yakın irtibatlı ve iltisaklı olduğu kaydedildi. Olur'un örgütle bağlantılı olduğu, örgüte bizzat yardım ettiği, örgütün sosyal medya işlerinde sorumlu olduğu iddianamede anlatıldı.

Olur'un Twitter hesabı üzerinden örgüt aleyhine yazılar yazan gazeteci ve kişileri hedef alır nitelikte tweet'ler yayınladığı, bu şekilde örgütü canlı tutmaya ve örgütün faaliyetlerinin devam ettiğini göstermeye yönelik sosyal medya paylaşımlarında bulunduğu anlatıldı.

İddianamede, "Şüphelinin bu kapsamda sosyal medya hesapları üzerinden yaklaşık 400 bin takipçiye ulaştığı, takipçi sayısıyla geniş kitlelere ulaşıp örgüt propagandası yaparak örgüt üyelerini diri tutmaya çalıştığı, ayrıca paylaşımlarında örgütün toplum üzerinde varlığını hissettirmeye yönelik paylaşımlarda da bulunduğu tespit edilmiştir" ifadelerine de yer verildi.

Peker'in Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunduğu sırada ülke yetkililerinin aldığı karar doğrulduğunda sosyal medya kullanımının kısıtlandığı hatırlatılan iddianamede, Sedat Peker'in sosyal medyayı kendi hesaplarından kullanamadığı, sosyal medyada yayınlanmasını istediği metinleri şüpheli Emre Olur'a WhatsApp'tan gönderdiği ve şüphelinin de bu metinleri kendi sosyal medya hesabından yayınladığı, bu şekilde örgüt liderinin isteğiyle örgütün amacı doğrultusunda hareket ettiği vurgulandı.

İddianamede, şüpheli Emre Olur'un açık kaynaklarda ve basında örgüt lideri Peker'in basın danışmanı ve sorumlusu olarak tanındığı anlatıldı.

Olur'un, suç örgütüne ilişkin Anadolu adliyesinde görülen davada sanık olan bazı kişilerle yakın ilişki içerisinde olduğunu gösteren HTS kayıtlarının bulunduğu da aktarıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran gizli tanığın beyanına yer verilen iddianamede, Olur'un gazeteci Emre Erciş'in 2021 yılında İstanbul'un Fatih ilçesinde silahla yaralanmasına ilişkin eylemde Sedat Peker'in talimatları doğrultusunda organize ettiği ve bu eylemde örgüt kapsamında sorumlu olduğu anlatıldı.

Olur'a 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma' ve 'silahla kasten yaralama'dan 7 yıl 6 aya kadar hapis talep edildi. (DHA)

Gündem