En son 2018'de görülmüştü: Standart TL mevduat zirvede

En son 2018'de görülmüştü: Standart TL mevduat zirvede
Standart TL mevduat artarken kur korumalı mevduat bir haftada 60.9 milyar lira ile 24 haftanın en hızlı düşüşünü yaşadı.

Kısa Dalga - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) haftalık verilerine göre standart TL mevduatın toplam mevduat içindeki oranı 19 Temmuz ile biten haftada yüzde 51,46’ya yükseldi.

Ekonomim yazarı Şebnem Turhan'ın aktardığına göre bu oran en son 30 Kasım 2018’de görülmüştü. Standart TL mevduatın toplam içindeki oranı artarken kur korumalı mevduat hesaplarında da son 24 haftanın en sert düşüşü gerçekleşti.

Kur korumalı mevduat hesapları bir haftada 60.9 milyar lira geriledi ve KKM bakiyesi 1.88 trilyon liraya indi. KKM’nin toplam mevduat içindeki oranı da yüzde 11,23’e düşerek 1 Nisan 2022 haftasındaki seviyesine geldi.

Döviz mevduatları arttı


Merkez Bankası haftalık para ve banka istatistiklerine göre ise yurtiçi yerleşiklerin döviz mevduatı 19 Temmuz haftasında parite etkisinden arındırılmış olarak 1 milyar 360 milyon dolar yükseldi.

Gerçek kişilerin döviz mevduatı aynı hafta parite etkisinden arındırılmış olarak 349 milyon dolar artarken, tüzel kişilerin döviz mevduatında parite etkisinden arındırılmış artış 1 milyar 11 milyon dolar oldu. (Ekonomi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Ekonomi