En uzun toplantının ardından kulisler hareketlendi: 'Çok iddialıyım' diyerek altılı masanın adayını açıkladı

En uzun toplantının ardından kulisler hareketlendi: 'Çok iddialıyım' diyerek altılı masanın adayını açıkladı
Altılı masanın 9 saatten uzun süren toplantısının ardından kulisler hareketlendi. Kulislerden biri ise tv100 Gece Haberleri sunucusu Gökhan Taşkın'ın, toplantıda Karamollaoğlu'nun 'işi uzatmayalım' diyerek yaptığı aday açıklaması oldu.

Millet İttifakı’nı oluşturan altı siyasi partinin genel başkanı dün 10. kez bir araya geldi. Ahmet Davutoğlu ev sahipliğinde Gelecek Partisi'nin Ankara'daki genel merkezinde bir araya gelen liderlerin görüşmesi dokuz saat sürerek, bugüne kadarki en uzun toplantıları oldu. 10. toplantısını gerçekleştiren altılı masa ortak cumhurbaşkanı adayı için istişarelere başlama kararı aldı.

Toplantının ardından milyonların beklediği adaylık açıklaması yapılmasa da kulisler hareketlendi. Kulis haberlerinden biri de tv100'de gece haberlerini sunan Gökhan Taşkın'dan geldi.

“İşi uzatmayalım! Kılıçdaroğlu adayımız olsun”

Taşkın, altılı masanın son toplantısında Karamollaoğlu’nun aday olarak Kılıçdaroğlu’nu söylediğini ve bu konuda çok ciddi bir duyum olduğunu aktardı.

"Çok güvenilir kaynaklardan" edindiğini söylediği bilgiyi aktaran Gökhan Taşkın, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu “İşi uzatmayalım. Kemal Kılıçdaroğlu adayımız olsun demiş” dedi.

Karamollaoğlu'nun önceki açıklaması akla geldi

Altılı Masa toplantısı öncesi Halk TV’den İsmail Saymaz’a konuşan Karamollaoğlu çoklu aday ihtimaline sıcak bakmadığını belirtmişti.

Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığıyla ilgili daha önce ”Şansı yüksek” açıklaması hakkında ”Anketler öyle gösteriyor. Anketlerde ileri sürülen diğer arkadaşlar da Tayyip beyin önünde gözüküyor. Kılıçdaroğlu da önde. Fakat bu konular hiç görüşülmediği için olur mu olmaz mı tarzında değerlendirme yapmayı doğru bulmadım” demişti. (Kısa Dalga)

Gündem