Ender Saraç hakkındaki 'istismar' yönündeki haberlere erişim engeli

Ender Saraç hakkındaki 'istismar' yönündeki haberlere erişim engeli
Diyetisyen ve beslenme uzmanı Ender Saraç hakkında "çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu" yönündeki haberlere erişim engeli getirildi.

Dr. Ender Saraç’ın çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasının sosyal medyada dolaşıma girmesinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı konuya ilişkin açıklama yayımladı. Açıklamada “Haberlere konu olan çocuk ve annesi ile görüşme gerçekleştirilmiştir” denilirken, çocuk ve anne için psikososyal destek sürecinin başlatıldığı duyuruldu. osyal medyada yapılan paylaşımlarda çocuğunun rehber öğretmenine anlattıklarının yazılı hali olduğu iddia edilen bir rapor da servis edildi.

İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği'nin verdiği karara göre "toplum sağlığının, kamu düzeninin korunması ve mağdurun üstün menfaati doğrultusunda" Saraç hakkındaki soruşturmaya konu olan dosyaya, soruşturma tamamlanıp kovuşturma aşamasına geçilinceye kadar erişim engeli getirildi.

Kararın ardından birçok haber sitesi ve sosyal medya platformlarında yayınlanan haberler yayından kaldırıldı. (Kısa Dalga)

Gündem