Mahkemeden Ender Saraç'a 'zorlama hapis' reddi

Mahkemeden Ender Saraç'a 'zorlama hapis' reddi
Diyetisyen ve beslenme uzmanı Ender Saraç'ın, eşi Benan Saraç için başvuruda bulunduğu 'zorlama hapis' talebi mahkeme tarafından kabul edilmedi.

Diyetisyen ve beslenme uzmanı Dr. Ender Saraç, boşanma sürecinde olduğu eşi Benan Saraç için mahkemeye başvurarak ‘zorlama hapsi’ talebinde bulundu.

13 yaşındaki oğluna istismarda bulunduğu iddiasıyla hakkında 22.5 yıl hapis istemiyle dava açılan Saraç, daha önce mahkemeye başvurarak, eşi Benan Saraç’ın kendisine şiddet uyguladığını iddia etmişti. Bu iddiası doğrultusunda 1 ay uzaklaştırma kararı aldırmıştı.

Sosyal medya üzerinden tehdit iddiası

Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre, Saraç bu kez da Benan Saraç’ın 1 aylık korunma süresini ihlal ederek sosyal medya üzerinden hakaret, tehdit ve psikolojik şiddet uygulamaya devam ettiği iddiasıyla İstanbul Aile Mahkemesi’ne başvurdu.

Başvuru dilekçesinde Benan Saraç’ın uzaklaştırma kararına aldırmadan Ender Saraç hakkında sosyal medya üzerinden bir algı oluşturduğu anlatıldı ve ‘zorlama hapsi’ talep edildi.

Mahkeme, Ender Saraç’ın delil olarak sunduğu paylaşımların tarihlerini belirtmediği ve paylaşımların yapıldığına dair resmi bir belge sunmadığı gerekçesiyle talebi reddetti.

Çocuğu ile ilgili iddiasını yineledi

Ender Saraç dilekçesinde eşi Benan Saraç’ın oğlunu ‘babasının cinsel istismarına maruz kaldığına dair’ yalan beyan vermesi için yönlendirdiğini de iddia etti. Saraç istismar iddilarının ortaya çıkmasının ardından çocuğunun anesi tarafından yönlendirildiğini daha önce de ileri sürmüştü. (Kısa Dalga)

Gündem