Endonezya'da futbol maçında izdiham: En az 174 ölü

Endonezya'da futbol maçında izdiham: En az 174 ölü
Endonezya'da bir futbol maçında kaybeden takımın taraftarlarının sahaya inmesi ve polisin kalabalığı dağıtmak için göz yaşartıcı gaz sıkması sonucu yaşanan izdihamda en az 174 kişi hayatını kaybetti, 180 kişi yaralandı.

Endonezya'nın Doğu Cava eyaletindeki Kanjuruhan stadyumunda Arema ile Persebaya Surabaya takımları arasında düzenlenen futbol maçında şiddet olayları çıktı.
Yerel medyada yer alan habere göre olaylar, maçın Persebaya Surabaya lehine 2-3 sonuçlanmasının ardından binlerce Arema taraftarı sahaya girdi.

Ancak polis, sahaya giren taraftarları stadın dışına çıkarmak için göz yaşartıcı gaz kullandı. Bu sırada yüzlerce taraftar sahanın dışına doğru kaçmaya başladı. Yaşanan izdihamda ilk belirlemelere göre, 174 kişi öldü, 180 kişi de yaralandı. Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre İl Emniyet Müdürü Nico Afinta, ölenlerin arasında iki polisin bulunduğu da açıkladı.

Afinta, maçtan önce iki takım arasındaki 'şiddetli rekabet' nedeniyle maçın sadece Arema taraftarlarının katılmasıyla düzenlemesi gerektiği tavsiyesinde bulunduklarını ifade etti.

Bir sağlık yetkilisi, kurbanların çoğunun "kaos, aşırı kalabalık, ezilme ve boğulma" nedeniyle öldüğünü söyledi.

Dünya