Enerji bakanı: Elektrik ve doğalgazda zam yok

Enerji bakanı: Elektrik ve doğalgazda zam yok
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğalgaz ve elektrikte zam olmayacağını açıkladı.

Artan enflasyon ve düşen alım gücü nedeniyle, ev giderlerinde ciddi maliyet yaratan elektrik ve doğalgaz faturalarına zam gelip gelmeyeceği konusu merak ediliyor.

24 TV'ye konuşan Dönmez, "Şu anda bir zam öngörümüz yok, zaman olarak bir tarih vermek doğru değil ama yaklaşımımızı bilin diye söylüyorum" dedi.

Bakan, hükümetin özellikle vatandaşın alım gücünü olumsuz etkileyebilecek bu tip maliyetleri kaynağında zaten desteklediğini dile getirdi.

Dönmez şöyle devam etti. "Dolayısıyla bu noktada bugüne kadar üzerine düşeni yaptı, bundan sonra da çekinmeden yapacaktır. Kimsenin çekincesi olmasın. Bu piyasanın hepsi kamu eliyle yönetilen bir piyasa değil. Zaman zaman yanlış anlaşılmalar da oluyor. Örneğin elektrik tarafında özel sektörün üretim payı yüzde 86, yüzde 15'lik bir dilimden bahsediyoruz devlet eliyle yapılan üretim alanında. Dolayısıyla elektrik üretiminde serbest üreticiler de var demektir. Onların da bir takım maliyetleri var. Bu iş sürdürülebilir olması açısından da mali açıdan onların da zarar etmeden bu faaliyetlerini devam etmesi gerekiyor. Devlet kurumları zaman zaman ihtiyaç olduğunda Cumhurbaşkanımızdan aldığımız görevlendirme kararı doğrultusunda piyasada gerektiğinde yüksek fiyatla alarak düşük fiyatla korunması gereken hane halkına, çiftçiye, esnafa aktarıyoruz. Bizim görevimiz budur." (Kısa Dalga)

Ekonomi