Enerji krizine İngiliz çözümü: Enerji şirketi 10 bin elektrikli battaniye dağıtacak

Enerji krizine İngiliz çözümü: Enerji şirketi 10 bin elektrikli battaniye dağıtacak
Avrupa'da yaşanan enerji krizine İngiltere'den ilginç bir çözüm geldi. İngiltere’de bir enerji firması, ihtiyaç sahibi müşterilerine destek olmak amacıyla 10 bin elektrikli battaniye dağıtmaya karar verdi.

Avrupa’yı etkisi altına alan enerji krizi yepyeni yöntemlerin de devreye sokulmasına neden oluyor. İngiltere’de bir enerji firması, ihtiyaç sahibi müşterilerine destek olmak amacıyla 10 bin elektrikli battaniye dağıtmaya karar verdi. Şirket, yaşlıların ve hastaların üşümemelerine ve tasarruf etmesine yardımcı olmak için bu kış müşterilerine ücretsiz elektrikli battaniye sunacağını açıkladı.

Birleşik Krallık'taki haneler her ay ortalama 2.500 sterlinlik enerji faturalarıyla karşı karşıya kalırken, birçok tüketici ısınmak ve aynı zamanda enerji harcamalarından tasarruf yapmak için daha ucuz, alternatif yollar arıyor.

Hükümet, 1 Ekim 2022'den itibaren önümüzdeki iki yıl boyunca Birleşik Krallık'taki hanelerin enerji faturalarını yılda ortalama 2.500 sterlin ödemesi için elektrik ve gazın birim maliyetini düşürecek olan Enerji Fiyat Garantisini başlattı.

Octopus Energy ise maddi ihtiyacı olanlara 10.000 elektrikli battaniye hediye ediyor. Teklif, yaşlılara ya da hareket edememelerine neden olan tıbbi bir rahatsızlığı olanlara, üşümemeleri için yardımcı olmayı amaçlıyor.

Şirkete göre, elektrikli bir battaniyeyi çalıştırmak saatte sadece 2 ila 4 peni tutarken, bir evi ısıtmak günde 4 sterline (400 peni) mal olabiliyor.

Şirketin 3.1 milyon müşterisi bugünden itibaren online bir form doldurarak elektrikli battaniye başvurusunda bulunabilecek. Octopus ayrıca bu kış enerji ödemeleri konusunda endişe duyanlara yardımcı olmak için 15 milyon sterlinlik bir Octo Assist Fonu kurdu.

Müşteriler doğrudan mali yardım almaya hak kazanmasalar bile, enerji ve paradan nasıl tasarruf edileceğine dair ipuçları ve tavsiyeler, akıllı sayaçlar ve uygun - ve bağımsız - borç danışmanlığı kuruluşları hakkında bilgi de sunuyor. (Kısa Dalga)

Dünya