Enflasyon açıklandı… Memur ve emekliler ne kadar zam alacak?

Enflasyon açıklandı… Memur ve emekliler ne kadar zam alacak?
Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, bugün açıklanan enflasyon verileri üzerinden yaptığı hesaplamaya göre, memur ve emeklilere ocak ayında en az yüzde 58 zam verileceğini belirtti.

TÜİK’in enflasyon verilerini açıklamasının ardından memur ve memur emeklilerinin ne kadar enflasyon farkı alacağı sorusu gündeme geldi.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun’a göre, memur ve emekliler ocak ayında en az yüzde 58 zam alması gerekiyor.

Erdursun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “TÜİK Temmuz ayı enflasyonunu yüzde 9,49 olarak açıkladı. Enflasyon Oranını 2022’ye oranladığımızda 2024 Ocak ayında SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklilerine ve memurlara en az %58 oranında enflasyon farkı (zam) verilir” dedi.

Erdursun, katıldığı Youtube yayınında ise şu değerlendirmelerde bulundu:

“Geçen yıl Temmuz’da yüzde 2,37 olan enflasyon bu yıl yüzde 9,49 oldu. Çok ciddi bir fark var.

Ocak ayında memur ve memur emeklilerine en az yüzde 58 oranında bir enflasyon farkı verileceğini düşünüyorum bu orana göre. Şu anda 9,49 olan enflasyon bir dahaki ay biraz düşerse, iki ay sonra tekrar düşer, bir daha yükselir, Aralık’ta biraz daha düşük açıklasalar dahi yüzde 58’e tekabül eden bir artış olur.”

Erdursun, Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 58 olarak açıklandığını hatırlatarak, ancak memur maaşlarına verilecek enflasyon farkı hesaplamasının bu orana göre, altı aylık enflasyon verilerine göre olduğunun altını çizdi. (Kısa Dalga)

Ekonomi